Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

«Η σύγχρονη πολιτεία πρόδωσε τον αγώνα και την θυσία του Παύλου Μελά» – Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος από το Βουδούρειο Σιάτιστας

«Να ευχαριστήσω τους καθηγητές που μας εξήγησαν με ιστορική ακρίβεια τι ήταν ο μακεδονικός αγώνας, αυτά που η σύγχρονη Ελλάδα θέλει να κρύψει και αν αφανίσει από τις μνήμες των παιδιών μας για να μην ζήσουν στον τόπο άνθρωποι σαν τον Παύλο Μελά..»Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία-χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.Παύλος στην εκδήλωση με τίτλο «Μνήμες του Μακεδονικού Αγώνα», την οποία οργάνωσε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου η μητρόπολη στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο.
«Θέλουν τα παιδιά μας να σαπίζουν στα ναρκωτικά και όχι πατριώτες και λεβέντες. Η Ελλάδα πρέπει να σεμνύνεται για τον Παύλο Μελά, αλλά η σύγχρονη πρέπει να ντρέπεται γιατί πρόδωσε τον αγώνα και την θυσία του .Ο Παύλος Μελά αγωνίστηκε για να παραμείνει η Μακεδονία ελληνική. Κι ήρθε η σύγχρονη πολιτεία να την προδώσει και τον αγώνα του και την Μακεδονία μας .Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Είναι ανιστόρητοι ή πουλημένοι;» διερωτήθηκε.







prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου