Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Τι ισχύει για τη συγχώνευση ΤΕΙ – Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας μετά την αντικατάσταση Αγγελόπουλου;

Στις 14 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση μέσω του κ. Αγγελόπουλου, πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επέβαλε έναν παράδοξο τρόπο συγχώνευσης των δύο ιδρυμάτων της περιοχής μας. Σε αυτόν θα καταργούνταν και το αυτοδιοίκητο με νέα διοικούσα επιτροπή ,διορισμένο πρόεδρο από το υπουργείο και ισότιμη εκπροσώπηση ΤΕΙ, Πανεπιστημίου και υπουργείου.
Επίσης θα γίνονταν fast track αξιολογήσεις του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού με το 60% της επιτροπής αξιολόγησης από το υπουργείο.

Όλα αυτά πια δεν ισχύουν , αφού ανέλαβε πρόσφατα ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ηλίας Γεωργαντάς στην θέση του κ.Αγγελόπολου, που προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στα δύο ιδρύματα.Στο μεν ΤΕΙ ένα διθυραμβικό δελτίο τύπου, απόντος του πρύτανη Στέργιου Γκανάτσιου, στο δε Πανεπιστήμιο προβληματισμό για τον τρόπο της συγχώνευσης. Πολύ σωστά λοιπόν το Πανεπιστήμιο εμμένει στο πόρισμα της επιτροπής συγχώνευσης από τις 25 Ιουνίου, το οποίο και δεν απαντήθηκε ποτέ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» το Πανεπιστήμιο θα τοποθετηθεί επίσημα στο θέμα της συγχώνευσης ζητώντας να τηρηθούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια και να να διαφυλαχθεί το αυτοδιοίκητο, οι φοιτητές και το προσωπικό.


prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου