Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε τρία ολόκληρα αυγά την ημέρα

Τα αυγά είναι το πιο κοινό συστατικό όταν πρόκειται να ετοιμάσουμε το πρωινό μας το πρωί. Μαγειρεμένα, τηγανητά, μπερδεμένα, λαχταρισμένα, το ονομάζετε. Ποιος δεν θέλει να ξυπνήσει για ένα υγιεινό πρωινό με αυγά και πιθανώς μπέικον; Τα αυγά μπορούν να παρασκευαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να καταναλωθούν τόσο κρύα όσο και ζεστά.

Τα αυγά είναι ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα στον κόσμο. Ανήκουν απολύτως στην πλάκα σας. Όχι μόνο επειδή είναι τόσο νόστιμο και ευπροσάρμοστο, αλλά και λόγω της μεγάλης θρεπτικής αξίας. Αυτό συμβαίνει παρά την κακή φήμη που έχουν μερικές φορές τα αυγά, επειδή μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι κρόκοι αυγών περιέχουν πολύ χοληστερόλη και επηρεάζουν τη διατροφή τους.

Αυτοί οι μύθοι, ωστόσο, έχουν διαψευσθεί από ερευνητές που έχουν ανακαλύψει ότι τα αυγά είναι μια καλή πηγή βασικών μεταλλικών στοιχείων και βιταμινών και περιέχουν επίσης ένα υψηλό επίπεδο αμινοξέων που χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία μυϊκής μάζας.


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα αυγά μπορείτε να φάτε ανά ημέρα; Ή τι θα συμβεί αν φάγατε τρία αυγά κάθε μέρα;

1. Αναπτύσσει έναν υγιή εγκέφαλο
Οι κρόκοι αυγών περιέχουν πολλή χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, ειδικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα νεογέννητα μωρά και τα έμβρυα. Όταν τα αυγά τρώγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κατανάλωσή τους βελτιώνει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη λειτουργία του εγκεφάλου του μωρού.

2. Προστατεύει την υγεία των οστών
Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και βελτιώνει την υγεία των οστών. Η έλλειψη βιταμίνης D συνεπώς αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης ή άλλων οστικών προβλημάτων. Η βιταμίνη D υπάρχει μόνο σε λίγα είδη τροφίμων και γι ‘αυτό προκύπτουν ελλείψεις. Όταν οι άνθρωποι δεν εκτίθενται στον ήλιο, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχουν έλλειψη βιταμίνης D. Κάποιος μπορεί φυσικά να καταπιεί την απαραίτητη βιταμίνη D με την κατανάλωση αυγών.

3. Αποτρέπει την έλλειψη σιδήρου
Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα έλλειψης σιδήρου είναι: ευερεθιστότητα, κόπωση και πονοκεφάλους. Δύο μεγάλα αυγά, ωστόσο, περιέχουν 2 χιλιοστόγραμμα σιδήρου. Εάν τρώτε τακτικά αυγά, τα επίπεδα σιδήρου σας θα είναι σημαντικά υψηλότερα.

4. Προστατεύει την όραση
Οι κρόκοι αυγών είναι γεμάτοι με λουτεΐνη. Αυτός είναι ένας τύπος καροτενοειδούς που εμποδίζει τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία τύφλωσης. Η λουτεΐνη μπορεί επίσης να βρεθεί σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά απορροφάται πιο εύκολα από τους κρόκους αυγών. Οι κρόκοι αυγών περιέχουν επίσης πολλή ζεαξανθίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

5. Αυτό οδηγεί σε απώλεια βάρους 
Η κατανάλωση αυγών σας δίνει ένα σαγηνευτικό συναίσθημα και συνεπώς σας βοηθάει να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σας βοηθά επίσης να χάσετε βάρος. Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες που αυξάνουν το ενεργειακό σας επίπεδο και αποτρέπουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και υψηλά επίπεδα ινσουλίνης.

Θα πρέπει να τρώτε τρία μεγάλα αυγά την ημέρα εάν θέλετε να αποφύγετε μια επίσκεψη στο γιατρό. Για να βελτιώσετε τη συνολική υγεία, θα πρέπει να συμπεριλάβετε αμέσως τα αυγά στη διατροφή σας. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε επίσης τον κρόκο αυγού, γιατί αυτό είναι πολύ υγιές επίσης.



factaholics

_______________________________
Σε θέματα υγείας και διατροφής, συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον προσωπικό σας γιατρό.

kozanionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου