Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Κυπαρισσία: Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον χαμό των τριών 15χρονων μαθητών

Την τελευταία τους "κοπάνα" από το σχολείο έκαναν τρία 15χρονια παιδιά, καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μετά από σύγκρουση με βανάκι, στην περιοχή Τερψιθέας στην Κυπαρισσία, στην έξοδο προς την εθνική οδό Πύργου - Μεθώνης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος Ενρίκο, με καταγωγή από την Αλβανία πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και πήγε να πάρει τους φίλους του προκειμένου να κάνουν βόλτα στους δρόμους της Κυπαρισσίας.

Ο 15χρονος Ενρίκο μαζί με τον 15χρονο Νίκο και τον 15χρονο Χρήστο, καθώς είχαν αποφασίσει να το σκάσουν από το σχολείο μετά την πρώτη ώρα.

Ωστόσο, ο Ενρίκο, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και στην συνέχεια συγκρούστηκε με το διερχόμενο ημιφορτηγό που οδηγούσε ο 48χρονος Ρουμάνος.

Οι δυο φίλοι του σκοτώθηκαν ακαριαία από την σφοδρή σύγκρουση, ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Ρίο, όπου κατέληξε μετά από λίγες ώρες.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας για το τρομακτικό τροχαίο που συνέβη στην Κυπαρισσία, και το οποίο στοίχισε την ζωή σε τρεις 15χρονους.

“Όταν χτύπησε το κουδούνι τα παιδιά ήταν ήδη στο σχολείο”, λέει στον ALPHA ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, Δημήτρης Δράκος και επισημαίνει ότι οι 15χρονοι έφυγαν χωρίς άδεια.

«Τρεις μαθητές της πρώτης τάξης, 15 χρονών, ήρθαν την πρώτη ώρα για μάθημα και έφυγαν μετά. Πήραν το αυτοκίνητο του πατέρα του ενός και βγαίνοντας στην Εθνική Κυπαρισσίας – Φιλιατρών ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και έγινε το δυστύχημα. Ήσυχα παιδιά, ούτε δημιουργούσαν πρόβλημα ούτε τίποτα. Κάθε άλλο. Και με εκπλήσσει αυτό. Να βγουν να πάρουν το αυτοκίνητο του πατέρα τους και να αναπτύξουν τέτοια ταχύτητα χωρίς δίπλωμα… Οι γονείς ήρθαν στο νοσοκομείο. Δεν αναγνωρίζονται τα παιδιά, ήταν τόσο δυνατή η σύγκρουση που από ό,τι μου είπαν οι αστυνομικοί δεν είναι αναγνωρίσιμα τα παιδιά».

Ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας μιλώντας επίσης στον ALPHA:

«Ήταν έκπληξη ότι πήραν το αυτοκίνητο κρυφά, ανάπτυξαν ταχύτητα και έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Ήταν από τα ήσυχα τα συνεργάσιμα παιδιά. Το δόγμα μας είναι τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Και αποβολές όταν παίρνουν πρέπει να παραμένουν στον χώρο του σχολείου, γιατί ξέρουμε ότι όταν ένα παιδί βγει από την αυλόπορτα, κινδυνεύει», είπε ο Γιώργος Σταματόπουλος.

Στην κλειστή κοινωνία της Κυπαρισσίας τα παιδιά ήταν γνωστά και αγαπητά. Κάτοικοι και καταστηματάρχες μίλησαν στην κάμερα για την τραγωδία. Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τα τρία αγόρια που μια απερισκεψία τους οδήγησε στον θάνατο.

Η τραγική ειρωνεία με τη μάνα και η “τύχη” του τέταρτου της παρέας

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παρέα των τριών 15χρονων υπήρχε ακόμη ένα παιδί, φίλος τους ο οποίος την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην ακολουθήσει στη «διαδρομή του θανάτου» και επέστρεψε στο σχολείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος μαθητής βρίσκεται σε κατάσταση σοκ αφού δεν μπορεί πως εκείνος σώθηκε ενώ οι τρεις φίλοι του χάθηκαν για πάντα.

Πληροφορίες από την περιοχή της Κυπαρισσίας αναφέρουν ότι η μητέρα του ενός που εργάζεται στο νοσοκομείο όταν ενημερώθηκε για το δυστύχημα δεν σκέφτηκε ποτέ ότι μέσα στους τρεις νεαρούς θα βρίσκεται και το παιδί της, αφού ήξερε πως εκείνο ήταν στο σχολείο.

Στο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας με τους γονείς των τριών παιδιών να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε.

Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος έπεσε σαν βόμβα στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας που φοιτούσαν τα τρία 15χρονια αγόρια.

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας Δημήτρης Δράκος, ανέφερε ότι η σημερινή είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα, καθώς και ότι στο σχολείο υπάρχει ψυχολόγος προκειμένου να στηρίξει τους συμμαθητές των τριών φίλων που σκοτώθηκαν.

Οι τρεις φίλοι είχαν γνωριστεί στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αθλητικού Όμιλου Κυπαρισσίας και από τότε έκαναν μεταξύ τους πολύ παρέα.

Ο ΑΟ Κυπαρισσίας, με σχετική ανάρτηση του αποχαιρετά μέσω Facebook τους τρεις αθλητές του ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και το τραγικό συμβάν στα social media.



με πληροφορίες από ant1news, alphatv

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου