Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Τα μαθητικά συλλαλητήρια σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα για την Μακεδονία

Μέσω του διαδικτύου ενημερώθηκαν οι μαθητές της Πτολεμαΐδας για το μαθητικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου. Σαφώς και η μαθητική νεολαία Πτολεμαΐδας δεν είναι κάποιος φορέας για να οργανώσει μια τέτοια διαμαρτυρία, η οποία έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα και σύντομα και στην Κοζάνη.


Το κάλεσμα στα σχολεία της Κοζάνης είναι για την Τετάρτη ή Πέμπτη με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να έχει ενημερώσει τις μονάδες για την τήρηση του νόμου, ο οποίος ζητά ενημέρωση των γονέων και απουσίες σε όσους μαθητές λείπουν από τα μαθήματά τους. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Πτολεμαΐδα με τα 15μελή να παίρνουν τις αποφάσεις και τους μαθητές να συμμετάσχουν μετά και από την ενημέρωση των γονέων τους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «Π.Λ.» πολλοί γονείς συμφώνησαν στη συμμετοχή του παιδιού τους στο συλλαλητήριο.

Αν δει κανείς τα βίντεο από την Πτολεμαΐδα βέβαια θα διαπιστώσει ότι οι μαθητές έχουν σαφώς μια αγωνιστική διάθεση. Το αυθόρμητο της ηλικίας τους και η μαχητικότητά τους πιθανόν να τους βάζει στο κάδρο. Είναι όμως άδικο να χαρακτηριστούν, αλλά χρειάζεται και προσοχή.

Ο διχασμός για τα εθνικά θέματα, όπως πολύ καλά προώθησε η νυν κυβέρνηση πουλώντας της Μακεδονία στους γείτονες, θέλει έλεγχο. Είναι πολύ εύκολο να παρεισφρήσουν στοιχεία στις μαθητικές κοινότητες, τα οποία τελικά προωθούν άλλου είδους σχέδια.

Από την άλλη το συλλαλητήριο είναι δικαίωμα, η απόφαση του 15 μελούς σεβαστή, πόσο μάλλον όταν υπάρχει σε όλα αυτά και η συγκατάθεση των γονέων. Το να διαμαρτύρεται για ιδέες δεν είναι ακραίο και εθνικιστικό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου