Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Με 4 «ΝΑΙ» και 1 «ΟΧΙ» οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης στην ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών

Οι Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ψήφισαν για τη συμφωνία των Πρεσπών με τα αναμενόμενα αποτελέσματα
 4 «ΝΑΙ» από τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και 1 «ΟΧΙ» από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κασαπίδη.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συμπατριώτες, παρεπιδημούντες εν Γερμανία!
    Μπορείτε να αναφέρετε ειδικά σε Γερμανούς πολίτες που ερωτούν σχετικά με την ονομασία της Μακεδονίας και τις απαιτήσεις των Σκοπιανών το εξής αντίστοιχο παράδειγμα από την δική τους γερμανική ιστορία και θα το κατανοήσουν αμέσως. Σε όσους το ανέφερα εγώ, έμειναν άναυδοι και άφωνοι!
    Τι θα έλεγε ένας Γερμανός πολίτης της σημερινής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αν οι σημερινοί Ρώσοι-Σλάβοι που κατοικούν σήμερα στα εδάφη της Ανατολικής Πρωσίας (Ost-Preußen) με το περίδημο Königsberg (από το 1724 βασιλική πρωτεύουσα της Πρωσίας και πατρίδα του μεγαλύτερου γερμανού φιλοσόφου Kant), το οποίο Königsberg το κατέστρεψαν 2 φορές οι Άγγλοι το 1944 με μεγάλους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και το κατέλαβαν οι Ρώσοι τον Απρίλιο του 1945 μετά από σκληρές μάχες και σήμερα κατοικείται από Ρώσους-Σλάβους πολίτες, τι θα έλεγε λοιπόν ένας γερμανός της σημερινής Γερμανίας, αν οι σημερινοί Ρώσοι-Σλάβοι που κατοικούν σήμερα στα της Ανατολικής Πρωσίας (Ost-Preußen) απαιτούσαν να λέγεται αυτή η περιοχή ως ανεξάρτητο κράτος τους Ανατολική Πρωσία (Ost-Preußen) ή ακόμη και σκέτο Πρωσία (Preußen) και οι ίδιοι να ονομάζονται Πρώσοι και την γλώσσα τους να την λέμε πρωσικά;;;;;;;
    Η Πρωσία (γερμανικά: Preußen, λατινικά: Borussia, Prussia ή Prutenia, πολωνικά: Prusy, ρωσικά: Пруссия, λιθουανικά: Prūsija) είναι ιστορική περιοχή της Γερμανίας που μέχρι το 1945 αποτελούσε την πιο εκτεταμένη περιοχή της χώρας με 13 επαρχίες, στην οποία ανήκε και η πρωτεύουσα Βερολίνο. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι κατοχικές δυνάμεις αποφάσισαν την απόσπαση του μεγαλύτερου τμήματος του κρατιδίου από τις εσωτερικές γερμανικές περιοχές. Μέρη του ανατολικού τμήματος της Πρωσίας ανήκουν σήμερα στην Πολωνία και στην Ρωσία. Η Πρωσία εκτεινόταν από τα γαλλικά σύνορα ως τα σύνορα με την τότε ΕΣΣΔ. Στο νότο τα σύνορά της σχηματίζονταν από τον ποταμό Μάιν και τον Θουριγγικό Δρυμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωτήριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, Μόναχο Γερμανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή