Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Μόνο το δημοτικό δίκτυο της Κοζάνης θέλει αλυσίδες από όλη τη Δ. Μακεδονία

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας όλο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας χρειάζεται αντιολισθητικές αλυσίδες. Στην Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά δεν αναφέρεται ως απαραίτητη η χρήση αλυσίδων στο δημοτικό δίκτυο σε αντίθεση με την Κοζάνη. Ακόμα και οι πρώτες ανακοινώσεις της αστυνομίας ανέφεραν ξεκάθαρα ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Δημοτικό οδικό δίκτυο της Κοζάνης.


Η αλήθεια είναι ότι φάνηκε από την πρώτη στιγμή την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου ότι ήταν αδύνατη η κυκλοφορία στα στενά της Κοζάνης, όταν είχε φτάσει μεσημέρι και ακόμα δεν είχε καθαριστεί κομμάτι των κεντρικών δρόμων. Φυσικά δεν έπεσε περισσότερο χιόνι απ’ ότι στα Γρεβενά, την Καστοριά ή και την Φλώρινα όπου δεν γίνεται αναφορά για χρήση αλυσίδων στο οδικό δίκτυο. Απλά δεν έγινε σωστός αποχιονισμός.

Αλάτι μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου στο αμαξοστάσιο που βρίσκεται στο Νιάημερο, αλλά και στην Αιανή μετά από πληροφορίες του prlogos. Δυστυχώς στην Κοιλάδα πια δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για προμήθεια αλατιού ούτε σε κάποια κοινότητα του πρώην δήμου Δημητρίου Υψηλάντη. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όλος ο δήμος από το αλάτι του Νιάημερου.



prlogos

1 σχόλιο: