Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο την Κυριακή. Νέα επιδείνωση από Δευτέρα

Οι έντονες χιονοτώσεις των περασμένω 24ωρων έδωσαν τη θέση τους σε σφοδρές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα στα πολλά προβλήματα που είχε δημιουργήσει ο χιονιάς να προστεθούν και οι πλημμύρες.



Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα από τον Έβρο ως την Πελοπόννησο είναι αρκετά και ταλαιπωρούν τους πολίτες με τα καιρικά φαινόμενα να είναι έντονα έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Ύστερα θα εξασθενήσουν βαθμιαία ενώ από Δευτέρα, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει της χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα Κυριακή (13/1) στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σημειώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η ορατότητα τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην Αττική, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 8 βαθμούς κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. ΟΙ άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 1 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα


Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -4 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και από το βράδυ στην Πελοπόννησο, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στέρεας και της Πελοποννήσου.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες στα νότια.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο καιρός τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου


Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 που το βράδυ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.


Δελτίο καιρού ΕΡΤ με τον Σάκη Αρναούτογλου:




 tempo24.news, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου