Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Η Συμφωνία των Πρεσπών δίχασε ακόμα και το Επιμελητήριο Κοζάνης

-Ανεξαρτητοποιείται ο Παναγιώτης Κάλφας 
-Με εννιά ο συνδυασμός του Νίκου Σαρρή 
-Η συγνώμη του Κοσμά Καλεντεριάδη

«Από τις 30 του μηνός θέτω τον εαυτό μου ως ανεξάρτητο μέλος στο επιμελητήριο Ν. Κοζάνης. Τους λόγους θα τους εκθέσω στην συνέλευση» ανέφερε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Παναγιώτης Κάλφας, μέχρι πρότινος μέλος του συνδυασμού του Νίκου Σαρρή.


Πρόκειται για μια απώλεια σημαντική, λίγο πριν εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακόμα κι αν δώσει την έδρα του Μόσχου στο συνδυασμό του Νίκο Σαρρή δεν θα υπάρχει πλειοψηφία. Από τις 10 έδρες ο Νίκος Σαρρής μένει με 9 τώρα έναντι 11 Μητλιάγκα-Μόσχου και 1 ανεξάρτητου, του Παναγιώτη Κάλφα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» θα ζητηθεί εκ νέου η αποχώρησή του από την προεδρία, έστω κι αν δεν υπάρχουν από την αντίπερα όχθη τα 4/5 του σώματος.

Ο Κοσμάς Καλεντεριάδης, πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Κοζάνης, αλλά και για την εξέλιξη με τον Παναγιώτη Κάλφα. Προφανώς οι δηλώσεις του Νίκου Σαρρή, αλλά κυρίως του Γιώργου Παντελίδη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, ίσως γιατί δεν απευθύνονταν καθαρά στην επιρροή της συμφωνίας στις εξαγωγές των προϊόντων της μακεδονικής γης. Ο Κοσμάς Καλεντεριάδης μάλιστα αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη για τα όσα ειπώθηκαν.

«Καθαρός, έντιμος και πάνω απ’ όλα αγωνιστής χρόνια. Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να κρατήσει την διοίκηση ενωμένη αλλά δυστυχώς κάποιοι ξέχασαν ότι το ΕΒΕ είναι ένας θεσμός όπου πρέπει να βρίσκεται κοντά στον επιχειρηματία και να διεκδικεί ό,τι καλύτερο μπορεί άσχετα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθένα εκεί μέσα.

Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική. Η Μακεδονία θα μείνει και θα είναι για μας αλλά και για όλη την υφήλιο Ελληνική. Ο μέγας Αλέξανδρος ήταν, είναι και θα είναι Έλληνας. Αλλά σε μια εκδήλωση εορτασμού 100 χρόνων, έχοντας καλεσμένους απ’ όλη την χώρα αλλά και επιχειρήσεις που περίμεναν ώρες στα τραπέζια, κάνοντας την τιμή να μας περιμένουν, δεν μπαίνεις στην διαδικασία μιας κομματικής αντιπαράθεσης.

Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη σαν μέλος της Διοίκησης του ΕΒΕ, σαν πρόεδρος του εκθεσιακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας αλλά πάνω απ’ όλα σαν άνθρωπος, σε όλους αυτούς που σε καμία περίπτωση δεν ήρθαν εκεί να μας τιμήσουν με την παρουσία τους για να ακούσουν αυτά που ειπώθηκαν».

Δείτε τι είπε ο Γιώργος Παντελίδης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου