Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Παγετός διαρκείας στην Π.Ε. Κοζάνης – Η εκπαιδευτική κοινότητα αναζητά λύση για τα σχολεία

Πολύ χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και το σαββατοκύριακο ακόμα και μέσα στην πόλη της Κοζάνης. Ειδικότερα την Κυριακή ο υδράργυρος θα αγγίξει τους -8 με -9 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, πιθανόν και με νέες χιονοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας.
- Αρκετοί δημότες βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί πήραν τα φτυάρια στα χέρια τους τουλάχιστον για να καθαρίσουν την είσοδό τους. Ακόμα όμως η προσβασιμότητα στα σχολεία δεν είναι εύκολη έως και αδύνατη σε κάποιες περιπτώσεις.

Η περιφερειακή διεύθυνση σκέφτεται το ενδεχόμενο επικοινωνίας με το δήμο για να διευκολύνει την έλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες με τις ανάλογες εργασίες αποχιονισμού το σαββατοκύριακο. Κάτι που θα έπρεπε να γίνει την Πέμπτη όπου οι θερμοκρασίες ήταν πολύ πιο ευνοϊκές. Ήδη οι διευθυντές έχουν θερμάνει τα σχολεία και πολλοί έχουν διευκολύνει την πρόσβαση των μαθητών.

Υπάρχει μάλιστα το σκεπτικό να αντιμετωπιστούν διαφορετικά οι μαθητές των δημοτικών απ’ ότι του γυμνασίου και του λυκείου. Το άνοιγμα των σχολείων απασχολεί και την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την περιφερειακή εκπαίδευση με το δήμο φυσικά να αποφασίζει για τη λειτουργία τους ή όχι. Άραγε ακολουθεί ο δήμος την θεσμική διαδικασία; Το προσπερνάμε.

Ίσως σε αυτές τις περιπτώσεις να χρειαστεί και η συνδρομή των εθελοντικών ομάδων, οι οποίες ακόμα δεν καλέστηκαν να συνδράμουν επικουρικά. Υπάρχει η ελληνική ομάδα διάσωσης, παράρτημα Κοζάνης, οι πρόσκοποι, οι ορειβάτες, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες διαθέτουν εκπαιδευμένα άτομα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση των μαθητών να πάνε στα σχολεία τους.

Φυσικά μπορεί να μην υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να κινηθούν οι διαδικασίες εύκολα, αλλά τώρα χρειάζεται αυτή η κοινωνία των πολιτών που μένει στα χαρτιά. Πρόκειται για μια δράση κοινωνικής πρωτοβουλίας, η οποία όμως απαιτεί προσοχή και σίγουρα εκπαιδευμένα άτομα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου