Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Γευστικές προτάσεις: Μοσχάρι Στρογκανόφ

Οι περισσότεροι από σας ίσως το έχετε ήδη δοκιμάσει.
  Μοσχάρι Στρογκανόφ: μια γευστικότατη gourmet εκδοχή μαγειρέματος για κρεατικά, για τους λάτρεις της καλής κουζίνας! 

ΥΛΙΚΑ
50γρ. βούτυρο

20ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

250γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

500γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε πλάγιες φέτες πάχους 3*3εκ.

100ml κονιάκ

Αλάτι-πιπέρι

100 ml χλιαρό νερό

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1 φύλλο δάφνης

1 κ.σ. μουστάρδα

250ml. κρέμα γάλακτος

1κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1
Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 7’-10’. Αφού μαγειρευτούν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. 

2
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μοσχάρι και σε δυνατή φωτιά του δίνουμε χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αυτό θα μας πάρει περίπου 3’-5’. Προσθέτουμε το κονιάκ και περιμένουμε 1’ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το νερό, τον κύβο μοσχαριού, τη μουστάρδα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Με μια κουτάλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας ώστε να ξεκολλήσουμε τα μαύρα σημεία τα οποία θα μας δώσουν περισσότερη γεύση στη σάλτσα.

3
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε για άλλα 5’-7’. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανός και με το που πάρει μια καλή βράση, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρουμε κατευθείαν ζεστό.


tip: Το τηγάνι πρέπει να καίει πάρα πολύ όταν θα σοτάρουμε το κρέας μας. Στην αντίθετη περίπτωση αντί να πάρει χρώμα, θα βράσει.



giorgostsoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου