Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η Άρσις ζητά χρήματα για το 17χρονο πρόσφυγα που έχασε τα άκρα του

Σε καμπάνια για την αγορά και προσθήκη τεχνητών μελών στον 17χρονο ασυνόδευτο πρόσφυγα Ναμπίλ έχει προχωρήσει η Άρσις από τις 20 Μαρτίου για να δώσει βήματα ζωής για ανήλικο, ασυνόδευτο πρόσφυγα.


Κάνει έκκληση για βοήθεια προς όποιον μπορεί να συνδράμει οικονομικά, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 12.000 ευρώ για την προσθήκη τεχνητών μελών που χρειάζεται 17χρονος ασυνόδευτος πρόσφυγας, προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια απευθύνει η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

«Το Δεκέμβριο του 2018, ενώ χιόνιζε και το θερμόμετρο έδειχνε πολικές θερμοκρασίες, ο 17χρονος Ναμπίλ χάθηκε σε δασική περιοχή στην Κοζάνη. Εντοπίστηκε ύστερα από τρεις μέρες με κρυοπαγήματα, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, άλλα η διάγνωση έδειξε ότι είχε πάθει γάγγραινα στα άκρα.

Προκειμένου να σώσουν τη ζωή του 17χρονου Ναμπίλ, οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών, καθώς και των δακτύλων των χεριών του, εκτός από τους αντίχειρες. Το Δίκτυο Υπηρεσιών για την προστασία ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ έχει αναλάβει τη φροντίδα του προσφυγόπουλου, το οποίο φιλοξενείται ήδη δωρεάν στο Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης «η Αναγέννηση» στη Νέα Ραιδεστό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, είναι κρίσιμο να γίνει προσθήκη τεχνητών μελών στα ακρωτηριασμένα άκρα του 17χρονου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Κέντρο Αποκατάστασης, ώστε το παιδί να εξασκηθεί στη χρήση τους, με την υποστήριξη εξειδικευμένου προσωπικού.

Η ΑΡΣΙΣ ευχαριστεί την «Αναγέννηση» για την προσφορά της.

Καλούμε όποιον μπορεί, να καταθέσει το ποσό που επιθυμεί στο λογαριασμό δωρεών στην ALPHA BANK. IBAN: GR57 0140 7090 7090 0200 2009 353 BIC: CRBAGRAAXXX Δικαιούχος: ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (γραφείο Θεσσαλονίκης)»

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 4.630 ευρώ και ο στόχος είναι σε 33 μέρες να μαζευτούν και τα υπόλοιπα ως τις 12.000 ευρώ. Βεβαίως γεννιούνται κάποια εύλογα ερωτήματα. Για ποιο λόγο δεν κινητοποιήθηκε αμέσως η δομή για την εξεύρεση του πακιστανού πρόσφυγα; Γιατί δεν ειδοποιήθηκε το Χαμόγελο του Παιδιού και βρέθηκε τελικά ο 17 χρονος μετά από τρεις μέρες στο Χρώμιο; Η ευθύνη για την φύλαξή του ανήκει αποκλειστικά στην Άρσις, αυτήν που τώρα αντί να βάλει 12.000 ευρώ για τα τεχνητά άκρα του παιδιού από το οποίο αμείβεται, κάνει έρανο…


https://www.giveandfund.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου