Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Τρεις γυναίκες υποχρεωτικά σε κάθε βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Ν. Κοζάνης – Ασφυξία σε Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προκάλεσε η ποσόστωση του 40%

Ο νόμος για την Ισότητα των δύο φύλλων που ψηφίστηκε από τη Βουλή απαιτεί τα 40% της γυναικείας συμμετοχής ανά εκλογική περιφέρεια με την ποσόστωση αυτή να ισχύει και στους δημοτικούς και στους περιφερειακούς συμβούλους. Με απλά λόγια από τους επτά υποψηφίους στο Νομό Κοζάνης σε κάθε ψηφοδέλτιο, οι τρεις πρέπει να είναι γυναίκες.


Αυτό σίγουρα δημιουργεί μεγάλες αναταράξεις ειδικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της Ν.Δ. Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με δεδομένη τη συμμετοχή των τεσσάρων εν ενεργεία βουλευτών στο ψηφοδέλτιο, μένουν μόνο τρεις θέσεις και αυτές ανήκουν σε γυναίκες. Έτσι προκρίνονται η Καλλιόπη Βέττα, η Εύα Μιχελάκη και η Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή που συμμετέχει τώρα στο συνδυασμό της κας Νοτοπούλου. Στα Σέρβια ανοιχτή είναι η θέση για την κα Χιονία Ανδρέδου που κατεβαίνει για δήμαρχος Σερβίων, ενώ παίζει ακόμα η Θοδώρα Γούλιαρου από την Πτολεμαΐδα.

Απέξω μένει θεωρητικά και ο Γιώργος Αδαμίδης, εκτός αν παραμεριστεί ένας από τους Γιάννη Θεοφύλακτο ή Γιώργο Ντζιμάνη, μιας και οι Θέμις Μουμουλίδης και Μίμης Δημητριάδης έχουν ριζωθεί για τα καλά. Δυσαρεστημένοι φυσικά μένουν κι άλλοι όπως ο Σωκράτης Βατάλης, ο Μάνος Γαβριηλίδης, πιθανόν και ο Χάρης Κουζιάκης. Αν τελικά αποφασίσει να δικεδικήσει μια θέση και ο αγαπητός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θόδωρος Καρυπίδης, η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο και σίγουρα τρίζουν οι καρέκλες και των νυν βουλευτών.

Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο φαίνεται να εισχωρεί η Βίκυ Βρυζίδου με την ποσόστωση σαφώς να την ευνοεί. Ανάλογα ωφελημένη βγαίνει και η Εύη Πρώιου από το Βόιο και η Βασιλική Ρεπανά. Μένουν λοιπόν μόνο τέσσερις θέσεις εκ των οποίων λογικά τις δύο καταλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Δακής. Μία μόνο θέση για όλους τους υπόλοιπους με τον Αθανάσιο Πετρίδη που δεν γνωρίζαμε να παίζει πολύ δυνατά και τον Γιώργο Αμανατίδη να καλείται για συμμετοχή από το ίδιο το κόμμα. Ο Γιώργος Τζίτζικας, ο Χάρης Κάτανας, όσο και οι Φώτης Ζυγούρης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Ιάκωβος Παντελίδης, Χρόνης Ακριτίδης και Δημήτρης Σιόλος θα στριμωχτούν.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν υπάρχουν προς στιγμήν γυναίκες υποψήφιες πέρα από τους Πάρι Κουκουλόπουλο, Τάσο Τσιλφίδη, Λουκά Ζαρογιάννη, Κώστα Βράκα και Πάνο Αβραμίδη. Εδώ αναζητούνται, ενώ στη Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ οι γυναίκες προκάλεσαν ασφυξία στους άντρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου