Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Στις 21 Αυγούστου οι πρυτανικές εκλογές

Προκηρύχτηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από τον πρύτανη κ. Αντώνη Τουρλιδάκη για ανάδειξη πρύτανη και αντιπρυτάνεων την Τετάρτη 21 Αυγούστου. H επιλογή του χρόνου των εκλογών είναι καθαρά θέμα του πρύτανη, ανέφερε στις 24 Μαΐου ο πρύτανης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν εκ νέου υποψήφιος κ. Αντώνης Τουρλιδάκης  στο ραδιοΛόγος και το Λύσανδρο Ρήγα.
Τότε φυσικά ούτε ο ίδιος ήξερε το αποτέλεσμα της κάλπης ούτε την προκήρυξη εθνικών εκλογών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η υποψηφιότητα για το αξίωμα του Πρύτανη ή Αντιπρύτανη υποβάλλεται στον Πρύτανη του Ιδρύματος μέχρι και τη Δευτέρα 5η Αυγούστου 2019 και ώρα 15:30.

Τρεις μήνες πριν την λήξη της θητείας του κ. Τουρλιδάκη, η οποία λήγει στις 31 Αυγούστου ανακοινώνεται  σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου η  διενέργεια εκλογών σύμφωνα και με το νόμο. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με κάλπη, ταυτόχρονα για τους υποψήφιους Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, από τις 8:00 έως τις 18:00, σε χώρους που ορίζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Πρύτανης εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, με βάση τον προβλεπόμενο στην περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 15 του Ν. 4485/2017 τρόπο υπολογισμού. Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι τέσσερις (4) υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό των έγκυρων ψήφων.

Γιατί όμως κάποιοι ζητούν επίμονα  την επίσπευση της εκλογικής διαδικασίας; Πολύ απλά για να μείνουν εκτός οι αποκλεισμένοι του δικού τους υπουργού Κώστα Γαβρόγλου και όχι μόνο. Αυτή είναι η δική τους αντίληψη για τη δημοκρατία των πολλών, στην οποία ο λαός γύρισε την πλάτη και δεν εξαγοράστηκε. Να μένουν εκτός πρόσωπα που δεν ανήκουν στις δικές του τάξεις για να καταλάβουν την πρυτανεία. Μάλιστα θεωρείται λάθος η δυνατότητα συμμετοχής των πολλών για να έχουν δικαίωμα περισσότεροι να διεκδικήσουν τις πρυτανικές  αρχές. Παλεύουν με ό, τι τους απέμεινε με αγωνία για τις καρέκλες και το ψωμί τους , αγκιστρωμένοι από τις ιδεοληψίες τους, στις οποίες η δημοκρατία έχει την απάντηση. Την κάλπη. Η γιορτή της δημοκρατίας ξεκίνησε.






prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου