ΥΛΙΚΑ
4 μπανάνες
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. καλαμποκάλευρο
Μισό κ.γ. σόδα
160 ml. γάλα πλήρες
2 μέτρια αυγά
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι και τριμμένα φιστίκια για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις μπανάνες σε ένα μπολ και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
2Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ποτήρι ή ένα δοσομετρικό δοχείο.
3Βάζουμε ένα βαθύ κατσαρόλακι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
4Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες στη μέση.
5Παίρνουμε 8 ξυλάκια για σουβλακι και περνάμε τα κομμάτια μπανάνας.
6Βουτάμε τις μπανάνες στο μείγμα και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε.
7Μόλις είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
8Σερβίρουμε με μέλι και τριμμένα φιστίκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου