Σε κάθε ημέρα πτήσης μετά το ενημερωτικό μίτινγκ οι πιλότοι «περνούν» τις συντεταγμένες της διαδρομής σε συσκευή G.P.S του αετού τους , η οποία κάνει και την χρονομέτρηση. Σκοπός του αεραθλητή-πιλότου είναι να βρει ανοδικά ρεύματα , να συντονιστεί μαζί τους για να ανέλθει ψηλά , ώστε να κάνει ευχερέστερη την αγωνιστική του διαδρομή μήκους από 30 έως 120 Km με ταχύτητα τα 110Km/h.
Ο αγώνας SERVIA-OPEN όπως και αυτός της Αμφίκλειας προσμετρώνται για την παγκόσμια κατάταξη των πιλότων όπως επίσης και για τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας (5 βασικοί και 2 αναπληρωματικοί). Φέτος αν και οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν , η συμμετοχή ανήλθε στους 20 πιλότους (16 στην μεγάλη κατηγορία και 4 στην μικρή) ενώ ταυτόχρονα γίνεται και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Τολμέζο της Ιταλίας.
Διοργανωτές του αγώνα ήταν η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία , ο Δήμος μας , η Τοπική Κοινότητα Καστανιάς και ο Μορφωτικός Όμιλος Καστανιάς.
Ακολουθεί βίντεο με στιγμιότυπα από το 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού SERVIA OPEN 2019 , συγκεκριμένα της 6ης αγωνιστικής ημέρας του αθλήματος (στην Καστανιά Σερβίων) , δηλώσεις-ενημέρωση περί του αγώνα από τον Γραμματέα της Επιτροπής Αιωροπτερισμού κ. Καψιμάλη Γεώργιο καθώς και συνέντευξη με τους πρωταγωνιστές του αθλήματος.
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ SERVIA OPEN 2019 (ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΣΕΡΒΙΩΝ) ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου