Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Τέλος εποχής για τον ΑΗΣ Καρδιάς

 Η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας στον αέρα

Στις 1 Ιουλίου ρεπορτάζ του «Πρωινού Λόγου» αναφερόταν στην καθυστέρηση δημοσιεύσεις του ΦΕΚ για την παράταση λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς. Αυτό βγήκε την ίδια μέρα λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου για να χαϊδέψει αυτιά και έκτοτε άρχισαν τα όργανα για την παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας.
Πάραυτα εμείς συνεχίζουμε και απορούμε για τη παύση των μονάδων μέσα στο καλοκαίρι και ζητάμε και την παράτασή τους όταν στο ίδιο το ΦΕΚ αναφέρεται ότι λειτουργούν κατά αποκλειστικότητα στις περιόδους τηλεθέρμανσης. Οι πανηγυρισμοί μας έφεραν στη σκληρή πραγματικότητα, την οποία ακόμα είτε αγνοούμε είτε δεν θέλουμε να τη συνειδητοποιήσουμε με τις προειδοποιητικές βολές της Κομισιόν να είναι πλέον γνωστές.

Οι 329 εργαζόμενοι του ΑΗΣ Καρδιάς που θα γίνουν περίπου 300 τον επόμενο χρόνο μετά τη συνταξιοδότηση υπάλληλων θα μετακινηθούν σιγά-σιγά σε άλλα ορυχεία. Η Καρδιά γέμισε, το Αμύνταιο σταμάτησε και ουσιαστικά μένει η Μαυροπηγή και το νότιο πεδίο…. Τέλος εποχής, τέλος για τον ταινιόδρομο της Καρδιάς. Η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας βρίσκεται πραγματικά στον αέρα και σίγουρα είναι δύσκολο και παράλογο να λειτουργεί ένα ολόκληρο εργοστάσιο μόνο για την τροφοδότηση μιας πόλης. Εξίσου αδιανόητο είναι να αναμένουμε τη διασύνδεση με την Πτολεμαΐδα 5, η οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα μπει σε εμπορική λειτουργία… Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες τοπικών παραγόντων, οι οποίοι δεν προετοίμασαν τον ομαλή απολιγνιτοποίηση.





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου