Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Προκόπης Παυλόπουλος από Βελβεντό: Η αυθεντική Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική και για αυτό πλέον υπάρχει η διεθνής αναγνώριση. Να καταδικαστούν οι ενέργειες της Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος στο  Πνευματικό Κέντρο του Βελβεντού  -μετά και την ανακήρυξή του ως επίτιμος δημότης, καλεσμένος από την νέα δημοτική αρχή για τη συμβολή του στην αυτοτέλεια του δήμου-   μίλησε για το μακεδονικό , αλλά και  τις τουρκικές προκλητικότητες.
Τόνισε  τη σημασία της περιοχής ως μέρος του μακεδονικού βασιλείου την ένδοξη εποχή του  Αλεξάνδρου και του Φιλίππου.»Ξέρουμε τι οφείλει ο μακεδονικός αγώνας σε αυτήν την περιοχή για την υπεράσπιση της Μακεδονίας .Η αυθεντική Μακεδονία του Αλεξάνδρου  είναι μία και είναι ελληνική και για αυτό πλέον υπάρχει η διεθνής αναγνώριση. .Ως προς αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία».

Επικριτικός ήταν απέναντι στην προκλητικότητας της Τουρκίας  διαμηνύοντας μηδενική ανοχή.  «Τον τελευταίο καιρό προκαλεί συνεχώς με παραβιάσεις διεθνούς και εθνικού δικαίου και ο τρόπος που παρεμβαίνει είναι εκτός πλαισίου.Η Τουρκία δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τα σύνορα , την αποκλειστικά οικονομική ζώνη». Ο τρόπος που συμπεριφέρεται   στους μετανάστες και τους πρόσφυγες είναι επίσης αντίθετος  με τη συμφωνία απέναντι στην Ε.Ε, αλλά και  αντίθετος  στις αρχές του ανθρωπισμού και τις υποχρεώσεις της σημείωσε .Η παραβίαση του εθνικού δικαίου απέναντι στην Ελλάδα και την Ε.Ε.  αποκαλύπτεται με αυτό που επιχείρησε η Τουρκία με τη «λεγόμενη» κυβέρνηση της Λιβύης, να διαμορφώσει μνημόνιο οικονομικής ζώνης , το οποίο είναι εντελώς ανυπόστατο.Διότι δεν φέρει τα τυπικά στοιχεία μιας διεθνούς συμφωνίας, άλλα παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα της θάλασσα, αγνοώντας ολόκληρος γεωγραφικούς όγκους όπως η Ρόδος και η Κρήτη, όπως ανέφερε.

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το θεσμικό πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πρέπει  να αναγνωρίσουν  όλοι και οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν μπορεί να γίνουν δεκτές οι αυθαιρεσίες της Τουρκίας και πρέπει να καταδικαστούν.Υπολογίζουμε στους συμμάχους μας» συνέχισε , αλλά εμείς οι Έλληνες μπορούμε και μόνοι μας να φέρουμε εις πέρας το ρόλος μας για τη διεθνή νομιμότητα.

Αναφορά έκανε  για την μεγάλη πνευματική παράδοση του τόπου ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της τουρκικής κατοχής με ιδιαίτερη αναφορά στις εκκλησιές .»Οι εκκλησιές δείχνουν την κοινή πορεία έθνους και εκκλησίας. Αυτή είναι μια πραγματικότητα και κομμάτι της ιστορίας μας»  όπως είπε αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Άγιο Μηνά, τον Άγιο Νικόλαο και την Κοίμηση της Θεοτόκου. Αναφορά έγινε στο Σταμάτη Κλεάνθη, τον αρχιτέκτονα και τον παιδαγωγό  Χαρίσιο Παπαμάρκο, του οποίου του έργου πρέπει να αναδειχθεί.


'

prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου