Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ομοβροντία Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στο Δήμο Κοζάνης – Συμφώνησαν σε κοινή ανακοίνωση κατά της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΚ

Κοινή ανακοίνωση την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογράφουν και οι 51 (δεν έχει αντικατασταθεί ο εκλιπών Νίκος Αρβανίτης στο Ρύμνιο) πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης, αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», με αποκλειστικό θέμα την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ.


Περισσότεροι από 30 Πρόεδροι, είχαν συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες συζητώντας το θέμα και τη στάση που κρατήσουν όταν η συζήτηση θα έρθει επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, με τα όσα έχουν παρουσιαστεί να έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Πρόεδροι των χωριών μετέφεραν την αγανάκτηση πολλών κατοίκων στις τοπικές κοινότητες, που βλέπουν εξίσωση τιμών με την πόλη της Κοζάνης, στις μεγάλες καταναλώσεις με αρκετούς να λένε πως αυτή είναι μία επιλογή που θα αποτρέψει πολλούς να ανοίγουν τα σπίτια ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Μας απαγορεύουν να διατηρούμε μπαξέδες», τόνισε χαρακτηριστικά o Πρόεδρος μικρού χωριού, καθώς η αύξηση θα σημειωθεί σε μεγάλες καταναλώσεις, κάτι που φυσικά αφορά τα περισσότερα χωριά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η ανακοίνωση λέγεται πως θα εκφράζει την κοινή στάση των Προέδρων και την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ.

Το εν λόγω ζήτημα δείχνει πως θα φέρει και την πρώτη κρίση στην τριανδρία Μαλούτα- Μιχαηλίδη- Σημανδράκου, με τις μικρότερες παρατάξεις της συμμαχίας να έχουν εκδηλώσει αρνητική στάση σε οποιαδήποτε αύξηση.




e-ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου