Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ξεκινάει η εβδομάδα

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται για την Δευτέρα. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.


Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα στη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Κοζάνη



Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στην δυτική Κρήτη και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και στις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν αρχικά νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και τις βραδινές ώρες θα φθάσουν πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν και στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς, 5 με 7 μποφόρ, τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές, μέχρι νωρίς το απόγευμα. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, οπότε πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρά τα φαινόμενα. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3-4 μποφόρ, που θα στραφούν βαθμιαία σε βορειοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου