Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Με αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι οι γάμοι και οι βαφτίσεις το καλοκαίρι

Διευκρινίσεις για τους γάμους, τις βαφτίσεις, αλλά και την παραλία έδωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής Αθηνών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Νικόλαος Σύψας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, έκανε λόγο για ένα διαφορετικό καλοκαίρι.


Για ένα διαφορετικό καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού έκανε λόγο και διευκρίνισε τι θα γίνει με τους γάμους και τις βαπτίσεις αλλά και το πώς θα πηγαίνουμε στην παραλία.

«Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Για παράδειγμα, οι καλεσμένοι θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους και θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι» ανέφερε και πρότεινε ο αριθμός των καλεσμένων να μην ξεπερνά τα 250 άτομα.





Απόσταση και στις παραλίες

Αναφερόμενος στα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ που αναμένεται να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τόνισε: «Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα».

Όσο για τις παραλίες, ο κ. Σύψας συμφώνησε με τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικό στις λοιμώξεις, Παύλο Νικολαΐδη, που τόνισε πως στις παραλίες θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων, ανέφερε: «Δεν θα επιτρέπεται συνωστισμός για τις οργανωμένες παραλίες. Και εκεί θα βγουν συγκεκριμένες οδηγίες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου