Τρίτη 26 Μαΐου 2020

"Όλοι πλην…Δυτικομακεδόνων;" - Το σχόλιο του Πάρι Κουκουλόπουλου με αφορμή το θεσμό "'Oλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός"

Η ανακοίνωση του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» απο την υπουργό πολιτισμού έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τη Δυτική Μακεδονία. Η περιφέρεια μας ειναι η μόνη απο τις 13 περιφερειες της χώρας που απουσιάζει απο τον προγραμματισμό των φετινών εκδηλώσεων ενος φιλόδοξου προγράμματος που οπως είπε η υπουργός θα εξελιχθεί σε ενα νέο θεσμό στο χώρο του πολιτισμού με «τη σύζευξη του μνημειακου μας πλούτου με τη σύγχρονη δημιουργία».

Η απουσία της Δυτικής Μακεδονίας απο το προγραμμα ειναι κυριολεκτικά ανεξήγητη δεδομένου οτι διαθέτει τόσο μνημειακό πλούτο με αιχμή την Αιανη όσο και αξιολογους θεσμους σύγχρονης δημιουργίας. Και γίνεται ακόμα πιο ανεξήγητη γιατι το προγραμμα αφορά 38 περιφερειακές ενότητες που καλύπτουν τις 12 περιφερειες της χώρας πλην της Δυτικής Μακεδονίας. Ειναι προφανές οτι αυτο δεν μπορεί να γινει αποδεκτό και πρέπει να υπάρξει παρέμβαση άμεσα ωστε να αλλάξει.
Την ίδια στιγμή επιβαλεται οι θεσμικοί μας εκπρόσωπο να ενημερώσουν τους πολιτες για να γνωρίζουμε που οφείλεται αυτη η παράλειψη που δεν ειναι απλα προκλητική, αλλα κάτι πολύ χειρότερο καθως δείχνει αγνόηση της περιοχής της ιστορίας και των ανθρώπων της.


Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός

1 σχόλιο:

  1. Με υπουργο (μ)πολιτισμου ενα ζωο ορθιο που μονο επιστημονικη καταρτιση δεν εχει στο χωρο του πολιτισμου και τα ατοπιματα της και απο τη θεση του Γ.Γ. του υπουργειου αλλα και απο τη θεση του υπουργου ειναι τετοια που ολοκληρος ο ποινικος κωδικας ειναι φορτομενος στην καμπουρα της.... Μενδονη... οτι πιο βρωμικο και επικινδυνο υπαρχει στον χωρο του πολιτισμου... εξεχουσα προσωπικοτητα της διαφθορας της αμακας της αρχαιοκαπηλειας....
    δεν προκαλει καμια εκπληξη η ενεργεια της.
    Προφανως οι εκπροσωποι των δημων της περιφερειας Δυτικης Μακεδονιας δεν ενημερωθηκαν εγκαιρος απο τους συναδελφους τους απο την υπολοιπη Ελλαδα σχετικα με το... ποσο που θα επρεπε να καταβαλουν στην "κυρια" Μενδονη ως δωρο ωστε να τους συμπεριλαβει και αυτους στο προγραμμα.
    Μη τη βλεπεται που κυκλοφοραει σαν θεουσα απο κατηχητικο της Λυδειας Φιλιππισιας....ειναι ψωλαρπαχτρα και δεν ξερει τι εχει....
    Ανθελληνικο στοιχειο απο τα λιγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή