Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι τρεις πρώτες ημέρες στα σχολεία της Δ. Μακεδονίας – Τι θα γίνει με τα κενά εκπαιδευτικών – Απόπειρα διάρρηξης στο ΕΠΑΛ Φλώρινας

Χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα να έχουν καταγραφεί, κύλισαν οι τρεις πρώτες ημέρες στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας.
Αρχικά και σε ότι αφορά τα κενά, με βάση την ενημέρωση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Θ. Μαρδίρη, δεν είναι πολλά, έχουν δοθεί ήδη στο υπουργείο και αναμένεται να καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όταν γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών (β΄ φάση). Αυτό αφορά τόσο στην γενική όσο και στην ειδική αγωγή.


Σε ο,τι αφορά τις ιδιάζουσες συνθήκες στις οποίες ανοίγουν εφέτος τα σχολεία λόγω του κορωνοϊού, ο κ. Μαρδίτης τόνισε πως δεν έχουν καταγραφεί κάποια συμβάντα στα σχολεία, όλα λειτουργούν κανονικά, δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα ή κάποιο άλλο πρόβλημα. Πλην, του ατυχούς συμβάντος στην Καστοριά όπου τρία παιδάκια λιποθύμησαν την πρώτη ημέρα, πιθανώς επειδή δεν έφαγαν πολύ καλά το πρωί.

Ένα μικρό συμβάν καταγράφηκε τα ξημερώματα σήμερα στο ΕΠΑΛ Φλώρινας, όπου σημειώθηκε μια απόπειρα διάρρηξης, χωρίς ωστόσο να πάρουν κάτι από το σχολείο, μόνο ίσως κάτι από το κυλικείο.




e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου