Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόγραμμα «Ρευστότητα» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Πως θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον covid-19- Στα σκαριά άλλα δύο προγράμματα

Έχοντας στα σκαριά την ανακοίνωση, αλλά περιμένοντας τις τελικές εγκρίσεις και αποφάσεις, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζεται να μπει στο χορό της ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του covid-19.


Οι ανακοινώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ένα πρόγραμμα που αγγίζει τα 150.000.000 ευρώ, προκάλεσαν έντονη συζήτηση και πολλές αντιδράσεις από ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου στη Δυτική Μακεδονία που αναρωτιούνται τις τελευταίες ώρες γιατί δεν υπάρχει μια ανάλογη πρωτοβουλία στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είναι έτοιμη να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Ρευστότητα», το οποίο θα ενισχύει επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και θα αποτελεί ζεστό χρήμα χωρίς ιδιαίτερα κριτήρια και πιθανότατα ανάλογα με το τζίρο κάθε επιχείρησης.

Το πρόγραμμα αυτό αρχικώς θα ανακοινωθεί με έναν προϋπολογισμό περίπου στα 20εκ. ευρώ, αν και ξεκάθαρα στις προθέσεις των αρμοδίων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είναι να αυξηθεί ώστε να ενισχυθούν όσες περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται.

Πιθανότατα το πρόγραμμα θα είναι στον αέρα μέχρις τις 15 Σεπτεμβρίου, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να ξεκλειδώσουν και δύο(2) ακόμα προγράμματα που σχεδιάζονται εδώ και αρκετούς μήνες, έχουν μείνει όμως «παγωμένα» για διάφορους λόγους.

Αυτά τα προγράμματα είναι το «Εξωστρέφεια» και της «Γενικής Επιχειρηματικότητας» τα οποία θα έχουν επιδότηση επιχειρήσεων που θα αγγίζει το 70%.



e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου