Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο: Δύο 17χρονα παιδιά νεκρά στο Βαθύ

Ο ισχυρότατος σεισμός σκόρπισε καταστροφές στη Σάμο όπου συνεχίζονται οι μετασεισμοί και τα τσουνάμι. Τις στιγμές τρόμου και πανικού που εκτυλίχθηκαν στο νησί αλλά και τις εκτεταμένες υλικές ζημιές περιγράφει η επιχειρηματίας, Βάσω Αμυρσώνη.


Ο πολύ ισχυρός σεισμός με τη μεγάλη διάρκεια και με μέγεθος 6,7 Ρίχτερ, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, αφήνει βαθιές πληγές στη Σάμο. 

“Είμαστε όλοι έξω από τα σπίτια μας εδώ στο Κοκκάρι της Σάμου. Εσωτερικά τα σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, έχουν σπάσει τα πάντα, ενώ εδώ έχουν πέσει και σπίτια. Αυτή την στιγμή πετάνε ελικόπτερα, ενώ από την πολιτική προστασία μας λένε να φύγουμε μακριά γιατί κάνει συνεχώς μετασεισμούς ώστε να αποφύγουμε τυχόν τσουνάμι. Και η εκκλησία μας έχει υποστεί ζημιές και πολλά σπίτια”, λέει η επιχειρηματίας.


Νεκροί δυο μαθητές στο Βαθύ – Καταπλακώθηκαν από τοιχίο

Τραγικές είναι οι εξελίξεις μετά τον σεισμό των 6,7 ρίχτερ που έγινε στην Σάμο. Δυο μαθητές καταπλακώθηκαν από τοιχίο που κατέρρευσε στο κέντρο του νησιού στο Βαθύ. 

Σωστικά συνεργεία βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα απεγκλωβίσουν ζωντανά αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια την ώρα του σεισμού.

Τα δυο παιδιά ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 17 ετών είχαν τελειώσει από το σχολείο τους και περπατούσαν στον δρόμο την ώρα του σεισμού και έπεσε ο τοίχος και τα καταπλάκωσε.

Παρά τις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν ζωντανά από τους διασώστες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Το σημείο που έχασαν την ζωή τους τα δυο παιδιά ήταν πολύ στενό και πιθανότατα δεν μπόρεσαν να προφυλαχθούν.


Από τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκαν μέχρι στιγμής τρία μικρά τσουνάμια με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει πανικόβλητος προς το εσωτερικό του νησιού. Οι κεντρικοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολες οι μετακινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη αναφορές για τουλάχιστον 4 τραυματίες με ορθοπεδικά προβλήματα. Πολύς κόσμος μεταβαίνει στο νοσοκομείο και στο κέντρο υγείας και από το νοσοκομείο έχουν ζητήσει από όσους ασθενείς έχουν ελαφρά τραύματα να μείνουν εκτός καθώς φοβούνται για την στατικότητα του κτιρίου.

Η ισχυρότατη δόνηση έγινε πολύ αισθητή στην Αττική αλλά και στην Ρόδο, στην Σύρο, στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο σεισμός των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη δυτική Τουρκία, κυρίως στην πόλη της Σμύρνης, όπου οι εικόνες καταστροφής είναι συγκλονιστικές.




newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου