Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

«Καμπανάκι κινδύνου» για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Χ. Τσεβεκίδης: «Πολύ κοντά η επιβολή περιοριστικών μέτρων» – «Ανάγκη στελέχωσης του Μοριακού Εργαστηρίου»

Καμπανάκι κινδύνου για την καθολική τήρηση των κανόνων και των μέτρων υγιεινής από τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπει ένα «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού κρούει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης. Ο ίδιος, μάλιστα, εκτιμά ότι η επιβολή περιοριστικών μέτρων είναι πολύ κοντά για την περιοχή.

«Δεν μπορεί να γίνονται εκπτώσεις σε κάποια πράγματα που αφορούν την ασφάλεια. Πρέπει να είμαστε αυστηροί και να γίνεται πιστή εφαρμογή των μέτρων», λέει ο κ. Τσεβεκίδης, μετά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα στην ΠΕ Κοζάνης. Μάλιστα δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για υψηλό αριθμό κρουσμάτων και σήμερα Τετάρτη, με τον κ. Τσεβεκίδη να αναφέρεται στην ανάγκη καθολικής εφαρμογής των μέτρων μιας και η εξάπλωση του κορωνοϊού λαμβάνει ανησυχητική εξάπλωση.

Σε ερώτηση για το εάν ο κόσμος έχει χαλαρώσει ως προς τα μέτρα και την εφαρμογή τους, ο κ. Τσεβεκίδης απάντησε πως εγείρετε θέμα μη ορθής τήρησής τους. «Υπήρξαν κάποια λάθη, σε πολλά επίπεδα. Αν κάποιος έχει πυρετό ή συμπτώματα γρίπης και πηγαίνει στη δουλειά του, τότε φταίει ο πολίτης. Στις δύο καταστάσεις υπερμετάδοσης που υπήρξαν στην Κοζάνη, κάποιοι αγνόησαν ή υποτίμησαν τα συμπτώματά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι ζητούμενο το πόσο γρήγορα και άμεσα μπορεί να λειτουργήσει ο μηχανισμός ως προς την ιχνηλάτηση. Στην περιοχή έχει στηθεί το Μοριακό Εργαστήριο, ωστόσο ο κ. Τσεβεκίδης θέτει ζήτημα ανάγκης στελέχωσής του με περισσότερο προσωπικό, ώστε και το Σαββατοκύριακο να μπορεί να λειτουργεί κανονικά. «Το εργαστήριο θα πρέπει να ενισχυθεί ώστε να μπορεί να βγάζει περισσότερα τεστ είτε αφορά για το Σαββατοκύριακο είτε να ενισχυθεί και με νέο αυτόματο μηχάνημα».

Επειδή παρατηρείται το φαινόμενο, τα τελευταία 24ωρα, να καταγράφονται κρούσματα σε δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, ο κ. Τσεβεκίδης τονίζει την ανάγκη απόλυτης εφαρμογής των μέτρων: «Σε παρόμοιες υπηρεσίες είναι καλό να υπάρχει αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας που διέπουν τη λειτουργία τους. Και σε ό,τι αφορά την ύπαρξη κοινού, τήρηση αποστάσεων, αντισηπτικών, χρήση μάσκας και προστατευτικών πινάκων που θα πρέπει να υπάρχουν», λέει με έμφαση.




e-ptolemeos.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου