Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Κοζάνη: Αγώνας να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού – Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος

 Η κοινή δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου του αυξημένου αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού, βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης που προκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Όπως τόνισε ο κ. Μαλούτας σκοπός της σύσκεψης ήταν να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει, ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιοού. 

Ο δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε την ταχεία αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό στην περιοχή υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «Τα κρούσματα είναι πολλά σε αναλογία με τον πληθυσμό», ενώ υπογράμμισε πως «όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στον περιορισμό του φαινομένου. Η πορεία που διανύουμε είναι δύσκολη».

Υπογράμμισε ακόμα δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε σε καμιά περίπτωση την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων, ούτε την Πολιτική Προστασία, αλλά να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα που η υπάρχει να ανακοπείη πορεία του ιού καθώς όπως υπογράμμισε η περίοδος που διανύουμε διανύουμε όπως είπε, είναι δύσκολη».

Εν τωμεταξύ ομόφωνα οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη φορείς, συμφώνησαν στην επιτακτική ανάγκη υλοποίησης περισσότερων τεστ covid, καθώς και την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση μάσκας, την αποφυγή συγχρωτισμού, την τήρηση των αποστάσεων και την σχολαστική υγιεινή των χεριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει την καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών, ιδιαιτέρως των νεαρότερων, βοηθώντας με κάθε τρόπο στη βέλτιστη εφαρμογή των μέτρων και την ατομική ευθύνη για τη λήψη μέτρων προστασίας.

Στην έκτακτη σύσκεψη για την Στην έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της διασποράς του covid19, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κοζάνης συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Υγείας Ηλίας Τοπαλίδης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης ΚΔ Μακεδονίας Θεόδωρος Μαρδίρης, ο διοικητής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος, ο αστυνομικός υποδιευθυντής β΄ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης Τσιότσιας Ηλίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης Κώστας Παπαδόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης σε θέματα Υγείας Αναστάσιος Αναστάσιος Σιδηράς, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης Βασίλης Μπαλατσός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, καθώς και η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Θεανώ Κουτσιμάνη.


ΕΡΤ Κοζάνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου