Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Έκρηξη κρουσμάτων στη Φλώρινα- Οι λόγοι που έφεραν υψηλούς αριθμούς στο ακριτικό Νομό

 Μεγάλη θετικότητα στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά, φαίνεται πως αποδίδεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην ΠΕ Φλώρινας τις τελευταίες ημέρες.
Τα 58 και 59 κρούσματα των δύο τελευταίων ημερών έφεραν τη Φλώρινα μακρά στην πρώτη θέση της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και πανελληνίως σε ότι έχει να κάνει με την αναλογία ανά 100.000 κατοίκους.

Τα ποσοστά θετικότητας σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν το 40%, ενώ από στο μοριακό εργαστήρι υπάρχει μέρα που το συγκεκριμένο ποσοστό ξεπεράστηκε κατά πολύ.

Η έκρηξη των κρουσμάτων φαίνεται να έχει άλλη μία εξήγηση, μιας και τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετός ο κόσμος που έχει σπεύσει να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού, γεγονός που σίγουρα έχει συμβάλει προς την κατεύθυνση της καταγραφής υψηλού αριθμού θετικών κρουσμάτων.

Όπως τόνισε χθες, στο δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Γιάννης Κιοσές, τα κρούσματα αυτά είναι συγκεντρωμένα των τελευταίων ημερών και όχι απαραίτητα ενός 24ωρου, καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις με την αποστολή δειγμάτων λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε στο μοριακό εργαστήρι του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Σε ότι έχει να κάνει με το Νοσοκομείο της Φλώρινας, επικρατεί μία άκρως ελεγχόμενη κατάσταση καθώς οι νοσηλευόμενοι δεν ξεπερνούν τους 15, με τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αναρρώνουν σε κατ’ οίκο περιορισμό.



e-ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου