Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ιωάννινα: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου

 Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου - Τα συντρίμμια βρήκαν κυνηγοί στην Ελάτη

Συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους το οποίο είχε απογειωθεί από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και αγνοείτο από την Κυριακή, βρέθηκαν στην Ελάτη. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής. 

Πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, τύπου DV-20 που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία  και το στίγμα του χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων. Στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο χειριστής. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Ιωάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, είχε γίνει γνωστό, το όμομα του χειριστή, ο οποίος ήταν ο Αμάρ Ιμπραχήμ , ένας Ιρακινός εκπαιδευόμενος πιλότος. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Από την Κυριακή, όταν και χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, μέχρι σήμερα, βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεσή του. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (έντονη βροχόπτωση και νέφωση) καθήλωσαν για μεγάλο διάστημα τα εναέρια μέσα στο έδαφος, με αποτέλεσμα η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου να πραγματοποιείται μόνο από πεζοπόρο τμήματα.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου