Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Σωτήρης Τσιόδρας: «Τρομάζω με όσα ακούω και μαθαίνω για όσα συμβαίνουν στην Κοζάνη.»

Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, μερικές λέξεις, μία φράση, την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τα λέει όλα: «Τρομάζω με όσα ακούω και μαθαίνω για όσα συμβαίνουν στην Κοζάνη…».

Την ίδια στιγμή και προς επίρρωσιν της ως άνω φράσης του Σωτήρη Τσιόδρα, ως «νύχτα πολέμου» χαρακτηρίζουν το βράδυ της Παρασκευής οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Κοζάνης, το οποίο περνάει ακραία δραματικές καταστάσεις.

34 στο Δήμο Κοζάνης, 41 στο Δήμο Εορδαίας, 9 στο Δήμο Βοΐου & 10 στο Δήμο Σερβίων τα 94 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες (Παρασκευή) στην Π.Ε. Κοζάνης.

Ειδική αναφορά – σύσταση του Ν. Χαρδαλιά & καμπανάκι στην Π.Ε. Κοζάνης 

H Π.Ε. Κοζάνης έχει 738 κρούσματα, από τα οποία το 87,91 % είναι συμπτωματικά, ενώ απο τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί επιπλέον 1771 στενές επαφές, από τις οποίες το 40,65% είναι με συμπτώματα
– Το τελευταίο δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 97,56% στο Δήμο Κοζάνης, κατά 98,13% στο Δήμο Εορδαίας, 92,91% κατά στο Δήμο Σερβίων
– Σε χθεσινό έλεγχο στη Σιάτιστα ο δείκτης θετικότητας ήταν στο εξωπραγματικό 13,2%
 – Η επιδημιολογική εικόνα της Π.Ε. Κοζάνης δεν επιτρέπει χαλάρωση αλλά αυστηρή τήρηση των μέτρων.
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς

Βγαίνει από το ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων η Κοινότητα Γαλατινής κι εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) όπως η υπόλοιπη Π.Ε. Κοζάνης.

Η ανάρτηση τού B’ Επιμελητή του Ακτινολογικού Τμήματος του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης Ν. Καραπασιά: “Λοιπόν | ελπίζω να κάνω λάθος αλλά έτσι όπως πήγε το θέμα νομίζω πως θα ζήσουμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Σώζεται? Σώζεται. Πλην του εμβολιασμού. Η ατομική ευθύνη”




radiosiatista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου