Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Ψηφιακό πιστοποιητικό: «Πρεμιέρα» την 1η Ιουνίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Στο πρώτο κύμα των ευρωπαϊκών χωρών που θα εφαρμόσουν από την Τρίτη (1/6) το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid19 (EU Digital COVID Certificate) βρίσκεται η Ελλάδα
- «Δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Έτοιμη να εφαρμόσει το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια είναι η Ελλάδα μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου το απόγευμα της Κυριακής.

«Από αύριο η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. Δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο που ακολούθησε τις συνομιλίες του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό παρουσιάστηκε στην Ελλάδα την Παρασκευή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται σε «ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας για τους ταξιδιώτες».

Οι πολίτες θα μπορούν να μπουν στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr και να εκδίδουν αυτό το ψηφιακό πιστοποιητικό, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 περιέχει πληροφορίες σχετικά με την «κατάσταση του φυσικού προσώπου – κατόχου του όσον αφορά

  • στον εμβολιασμό,
  • το αποτέλεσμα των τελευταίων ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid – test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test)
  • ή τη νόσηση από τον κορονοϊό κατά περίπτωση»

Στο πιστοποιητικό θα περιέχονται προσωπικά δεδομένα (όπως όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, είδος εμβολίου, ημερομηνία εμβολιασμού, κτλ).

Τα πιστοποιητικά θα περιέχουν μόνο ένα περιορισμένο σύνολο απαραίτητων πληροφοριών.



newsbomb gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου