Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Φιλόδοξο σχέδιο του Πανεπιστημίου για ανέγερση φοιτητικών εστιών στη Δ. Μακεδονία μέσω ΣΔΙΤ – Συνάντηση Πρύτανη με τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση

 Ένα φιλόδοξο σχέδιο, με στόχο την ανέγερση φοιτητικών εστιών για τη φιλοξενία των φοιτητών του, δρομολογεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, κάνοντας μάλιστα και τις σχετικές επαφές, μιας και ο σχεδιασμός προβλέπει ανέγερση εστιών μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Για το θέμα αυτό ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητή Θεόδωρος Θεοδουλίδης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) Ορέστη Καβαλάκη και τον Βουλευτή της Π.Ε. Κοζάνης κ. Γεώργιο Αμανατίδη.

Η συζήτηση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, επικεντρώθηκε στην προετοιμασία του τεχνικού φακέλου για την ωρίμανση του έργου προκειμένου αυτός να υποβληθεί στην αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Με το φιλόδοξο αυτό έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, θα αυξηθεί σημαντικά ο υφιστάμενος αριθμός κλινών ενισχύοντας τις υποδομές φοιτητικής μέριμνας στις πόλεις που λειτουργεί το ίδρυμα. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εξελίσσεται σε ένα κοινωνικά ευαίσθητο πανεπιστήμιο, δίνοντας προτεραιότητα στην αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του, με έμφαση στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και απώτερο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής των φοιτητών/τριών του».

Εξ αποστάσεως τα περισσότερα μαθήματα της εξεταστικής

Επίσης, στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας αναμένεται να ξεκινήσει η εξεταστική των φοιτητών, την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου. Με αποφάσεις των σχολών και των ίδιων των τμημάτων, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθημάτων θα δοθεί εξ αποστάσεων, όπως άλλωστε έγινε και η προηγούμενη εξεταστική, λόγω COVID19 και κυρίως για να διευκολυνθούν οι φοιτητές που θα έπρεπε να μετακινηθούν από τους τόπους καταγωγής τους.

Εξαίρεση αποτελούν ένα μόλις μάθημα της Γεωπονικής Σχολής Φλώρινας, αλλά και ένα επίσης μάθημα σε μεταπτυχιακό τίτλο, στην Κοζάνη, όπου θα δοθούν δια ζώσης.

Τον Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη το κτήριο Διοίκησης

Τα ευχάριστα νέα για το ίδρυμα δεν σταματούν εδώ, αφού από τον Σεπτέμβριο, αν όλα πάνε καλά, το κτίριο της Διοίκησης του ιδρύματος θα μεταφερθεί στην υπό ανέγερση πανεπιστημιούπολη!

Εκκρεμεί η ολοκλήρωση των εργασιών, όπως και η υλοποίηση του διαγωνισμού για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η διοίκηση θα μπορέσει με το νέο ακαδημαϊκό έτος να μεταφερθεί στο νέο της χώρο.

Σειρά θα έχουν τα εκπαιδευτήρια, με τη σύμβαση του εργολάβου να προβλέπει ολοκλήρωση εργασιών για την άνοιξη του ‘’22.




e-ptolemeos








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου