Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Περιπέτεια παρέας από την Κοζάνη με τον…κορωνοϊό στην Ίο

 Μια μικρή περιπέτεια και, ασφαλώς, μια μεγάλη ταλαιπωρία επιφύλαξε, τελικά, η πρώτη καλοκαιρινή απόδραση σε νησί των Κυκλάδων για μια παρέα κοριτσιών, από περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης, τα οποία, μόλις ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισαν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ίο.

Ενώ, για τις προγραμματισμένες ημέρες διαμονής τους στο νησί, όλα κυλούσαν ομαλά, την τελευταία ημέρα και πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο της επιστροφής, για Πειραιά, οι τέσσερις 18χρονες κοπέλες έκαναν τα προβλεπόμενα rapid tests, με μια εξ αυτών να αποδεικνύεται θετική στον κορωνοϊό.

Αμέσως, φυσικά, σήμανε “συναγερμός” στο νησί και ενημερώθηκε άμεσα και η δημοτική αρχή της Ίου, με την 18χρονη που ήταν θετική στον ιό να μη μπορεί να ταξιδέψει, ενώ στο νησί παρέμεινε, ως στενή επαφή της, μια ακόμη συνομήλική της, με την οποία μοιραζόταν το δωμάτιο στο διαμέρισμα που έμεναν στις διακοπές τους.

Με αυστηρά μέτρα και μάσκες δόθηκε η άδεια στις άλλες δυο 18χρονες κοπέλες της παρέας να επιβιβαστούν στο πλοίο, αλλά με τον ΕΟΔΥ να τονίζει πως, με την επιστροφή τους σε Δήμο της Π.Ε. Κοζάνης, θα πρέπει να παραμείνουν σε προληπτική κατ’ οίκον καραντίνα.

Όσο για τις άλλες δυο κοπέλες που παρέμειναν στην Ίο, με τη συμβολή και με έξοδα της δημοτικής αρχής φιλοξενήθηκαν, σε καραντίνα φυσικά, σε διαμέρισμα, ενώ υπήρχε κάλυψη και των εξόδων για φαγητό, ενώ να σημειωθεί πως στο pcr τεστ που ακολούθησε, το δείγμα της 18χρονης βρέθηκε…αρνητικό!

Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία του pcr τεστ και μετά από ακόμη τρεις ημέρες, ώστε να “αποχαρακτηριστεί” το αρχικά θετικό “κρούσμα” στο rapid test.




Πηγή: kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου