Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Θεατρική παράσταση «Η Πανούργος Χήρα» στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής

 Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κοζάνης έχει διοργανώσει θεατρικό εργαστήριο, από τις 10 μέχρι τις 24 Ιουλίου, πάνω στην κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι  στην ιστορικής σημασίας μετάφραση της Μητιούς Σακελλαρίου.
 Η παράσταση του έργου (προιόν του εργαστηρίου) θα παρουσιαστεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, το Σάββατο, 24 Ιουλίου, 21:15.​

Στο εργαστήριο συμμετέχει ο σκηνοθέτης Matteo Tarasco, γνώστης και λάτρης του συνολικού έργου του Γκολντόνι και 9 επαγγελματίες ηθοποιοί, που επιλέχτηκαν μετά από ακρόαση που είχε ανακοινωθεί πανελλαδικά. Έκτακτη συμμετοχή του Βασίλη Μυριανθόπουλου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης. Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί φιλοξενούνται στην Κοζάνη, από το Δη.Πε.Θε

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

 Η Ροζάουρα, μία νέα, πρόσφατα χήρα από έναν πλούσιο ηλικιωμένο, περικυκλώνεται από πολλούς εραστές, οι οποίοι της κάνουν δώρα, την επισκέπτονται συχνά, την φιλοφρονούν σε κάθε ευκαιρία και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα καταφέρει να της κλέψει την καρδιά και να την παντρευτεί. Οι αμφιβολίες της για το αν θα διαλέξει τον καλύτερο την αναγκάζουν να σκαρφιστεί το καλύτερο τέχνασμα για να δει ποιός από τους τέσσερις άνδρες έχει αληθινά αισθήματα για εκείνη. 

Στον αντίποδα, ο φίλος του πατέρα της, Πανταλόνε, ο οποίος έχει παραχωρήσει το σπίτι του στην Ροζάουρα, απειλεί ότι αν δεν κάνει γυναίκα του την Ελεονώρα, αδερφή της Ροζάουρα, θα πρέπει οι δύο νέες να καταφύγουν σε εύρεση άλλης στέγης. Η καρδιά της Ελεονώρας όμως είναι δοσμένη αλλού, αλλά ο έρωτάς της δεν βρίσκει ανταπόκριση. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μητιώ Σακελλαρίου

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βενετία Νάση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Εύη Παπαμάρκου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Δημήτρης Παπαβασιλείου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου