Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Beriev Be- 200: Η απάντηση της Ρωσίας στο ελληνικό αίτημα για δεύτερο αεροσκάφος

 Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αν η Ελλάδα δεν είχε το Beriev Be- 200 η κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών θα ήταν τρεις φορές χειρότερη.
Ο ρωσικός γίγαντας έχει ξεπεράσει τα όριά του κάνοντας διαρκώς πτήσεις την ώρα που τα καναντέρ είναι καθηλωμένα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Γι’ αυτό και η ελληνική κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες προσπαθεί να κάνει την κίνηση- ματ και να φέρει και δεύτερο στη χώρα μας για να ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.
 Το απόγευμα της Παρασκευής το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από εισήγηση του Νίκου Χαρδαλιά, ζήτησε επισήμως και δεύτερο Beriev Be- 200 από τη Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα ο Νίκος Δένδιας υπέβαλε ανάλογο αίτημα στον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ελλάδα περιμένει με αγωνία την απάντηση της Ρωσίας, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μόσχα βλέπει θετικά το ελληνικό αίτημα, θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας, όμως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα.

Και η Ρωσία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με φωτιές αυτή την περίοδο και το Beriev Be- 200 κρίνεται απαραίτητο για την κατάσβεσή τους. Αν τα μέτωπα υποχωρήσουν και κριθεί ότι η παρουσία του δεν είναι πια αναγκαία θα ανάψει το πράσινο φως για το ελληνικό αίτημα. Αν η κατάσταση επιδεινωθεί τότε η θετική απάντηση ίσως καθυστερήσει.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον η απάντηση της Μόσχας, καθώς αν είναι θετική μπορεί να αλλάξει άρδην την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας.







instanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου