Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Έκθεση αφιερωμένη στον Γεώργιο Λασσάνη

 Μία προσωπικότητα- σύμβολο που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, καθώς διετέλεσε Φιλικός, δάσκαλος, λόγιος, συγγραφέας, πολεμιστής, υπουργός, δημόσιος λειτουργός, και συνέδεσε την ζωή του με το όραμα της απελευθέρωσης και της δημιουργίας του νεότερου ελληνικού κράτους, δίνοντας όλες του τις δυνάμεις τόσο για την εθνική απελευθέρωση όσο και για την ανόρθωση του νεοσύστατου κράτους και της ελληνικής κοινωνίας που έβγαινε από την Εθνεγερσία ματωμένη και πεινασμένη.

Η εκθεσιακή αφήγηση της ζωής του Λασσάνη γίνεται μέσα από ζωγραφικά έργα, έντυπα τεκμήρια και σπάνιο αρχειακό υλικό της Βιβλιοθήκης, τα οποία πλαισιώνουν επεξηγηματικοί πίνακες και φωτογραφίες. Όλα αυτά αποτελούν τις δώδεκα ενότητες που θα ζωντανέψουν την βιογραφία του, αλλά και τις διάφορες ιδιότητες που απέκτησε στη ζωή του.
Παράλληλα, θα δώσουν και μία συνοπτική εικόνα του Λασσάνη μέσα από τα μάτια των μεταγενέστερων και τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα για να αναδειχθεί το σύνολο του έργου του και ιδιαίτερα ό,τι διαθέτει η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.


Δημιουργία βίντεο: 'Εφη Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου