Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Δυτική Μακεδονία: Ολοκληρώνονται οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας


Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης των δύο κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού σε Φλώρινα και Καστοριά, καθώς έχουν εγκατασταθεί τα δύο εργοτάξια από τις ανάδοχες εταιρίες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη μέχρι το Καλοκαίρι θα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες, στις οποίες θα απασχοληθούν περίπου 500 εργαζόμενοι.

Ο συμβατικός χρόνος των εργασιών θα είναι οι 30 μήνες, με την Εγνατία Οδό να έχει την επίβλεψη των δύο έργων. Σε ότι αφορά την κατασκευή της Ε-65, που θα ενώσει την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης με την Εγνατία Οδό ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο αυτοκινητόδρομος αυτός, όπως και οι δύο άλλοι που ξεκίνησαν με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα θα συνεχιστούν, εκτός απροόπτου από το Καλοκαίρι, καθώς υπάρχει και νέα εναλλακτική πρόταση, μετά την άρνηση τραπεζών για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, σε λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αλλάξει το καθεστώς του ΕΣΠΑ και έτσι με την εγγύηση χρημάτων του ΕΣΠΑ η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει το μέρος των χρημάτων που δε θα καταβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες, ώστε να ολοκληρωθούν οι τρεις αυτοκινητόδρομοι.


ερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου