Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Θετικές εξελίξεις για Πανεπιστημιούπολη Δυτικής Μακεδονίας -11 εκ. ευρώ για το οδικό δίκτυο!

Την υποβολή του πλήρους φακέλου συμμετοχής,  από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για το έργο με τον τυπικό τίτλο «Ανέγερση Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης», συνολικού προϋπολογισμού 37.000.000 ευρώ, ανέκρινε το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, σημαντική είδηση αποτέλεσε και η ανακοίνωση, διά στόματος του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, της χρηματοδότησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με  το ποσό των 11.304.000 ευρώ για τη στήριξη του οδικού δικτύου και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

 Να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η οποία για μια ακόμη φορά ήταν πολύωρη, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η υποβολή πρότασης για το νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, η δημοπράτηση ολοκλήρωσης Ελικοδρομίου του Μποδοσάκειου, αλλά και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Τ.Ε.Ι. και ΚΤΕ Δυτικής Μακεδονίας για σύστημα καύσης φυτικής ύλης μέσα από τη διαδικασία πυρόλυσης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για το θέμα της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής γνωστοποίησε πως ήδη, εδώ και μερικές ημέρες, έχει ανακληθεί, από το Υπουργείο Οικονομικών, η απόφαση για την παραχώρηση των 200 στρεμμάτων, ώστε να επαναπαραχωρηθούν άμεσα και να αρθεί, έτσι, το τελευταίο, ίσως, εμπόδιο για τη δημοπράτηση του τεράστιου αυτού έργου. Από την πλευρά της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης ασκήθηκε κριτική για μια ακόμη φορά, σχετικά με την καθυστέρηση που υπάρχει για την ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης.

.Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ και την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ζήτησε ο Γιώργος Αδαμίδης

Την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ και την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ζήτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης! Μάλιστα, το σχετικό αίτημα υπέγραψαν 22 συνολικά σύμβουλοι, κάτι που σημαίνει πως θα γίνει και αποδεκτό από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ανάμεσά τους, όμως, υπέγραψαν και περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του Γιώργου Δακή, κάτι που έχει μεγάλη σημασία. Πρόκειται για τους Γιώργο Μαργαρίτη, Παύλο Τσότσο και, φυσικά, τον Παναγιώτη Πλακεντά. Να σημειωθεί πως ο κ. Αδαμίδης ζήτησε να συζητηθεί χθες το θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, κάτι που, όμως, δεν έγινε αποδεκτό.


πρωϊνός λόγος

2 σχόλια:

  1. Δεν θα έχει πισίνες, μια ανοιχτή και μία κλειστή το νέο Πανεπιστήμιο όπως και στάδια ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης; Πιγκ πογκ; Βιβλιοθήκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα έχει ..θα έχει
    και σάουνα ....τζακούζι... αίθουσες μασαζ για χαλάρωση... Α! και αίθουσα προβολών με dolby surround... και βέβαια εστιατόριο με γκουρμέ απολαυσεις
    ... και night-club για after!
    Τα πάντα- όλα για το σπουδαστή που θα επιλέγει επαρχία για τις σπουδές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή