Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

"Σπάρτακος":Διαδικασία χορήγησης Ειδικής Άδειας Βάρδιας στους μισθωτούς της ΔΕΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς : Δ/ντρια ΛΚΔΜ  κ. Όλγα Κουρίδου                                                               Ημερ.: 8-1-2014          
                                   
Θέμα: Διαδικασία χορήγησης Ειδικής Άδειας Βάρδιας στους μισθωτούς της ΔΕΗ

Κυρία Δ/ντρια
Όπως είναι γνωστό, με την Αριθμ 273/85 Απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ, εγκρίθηκε η χορήγηση στους εργαζόμενους «συνεχώς σε όλη τη διάρκεια του χρόνου σε εναλλασσόμενες φυλακές,  ειδικής άδειας με αποδοχές πέντε (5) εργάσιμων ημερών».
Είναι επίσης γνωστό ότι η υπόψη άδεια χορηγείται κατά κανόνα την χειμερινή περίοδο από 1.11 έως 30.4  εκάστου έτους.
Για την υλοποίηση των παραπάνω έχουν δημιουργηθεί σε κάθε κλάδο των Ορυχείων της Δ.ΛΚΔΜ υποομάδες αδειών για τους μισθωτούς που εργάζονται σε εναλλασσόμενες φυλακές (βάρδια).
Επειδή η ιεραρχία των κλάδων προσπαθεί να εφαρμόσει το σκέλος της παραγράφου 2 της ΜΟΔ (κατά κανόνα την χειμερινή περίοδο, από 1.11 το ενός ημερολογιακού έτους μέχρι 30.4 του επόμενου) αναγκάζεται να χορηγήσει άδειες και στη νυχτερινή φυλακή (βάρδια).
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απαράδεκτη (για εμάς) ΕΣΣΕ που υπεγράφη το 2012 με την ΓΕΝΟΠ, η οποία και συμφώνησε να μην καταβάλλονται οι προσαυξήσεις βάρδιας κατά την απουσία του μισθωτού συνεπεία της συγκεκριμένης Ειδικής Άδειας, οδηγεί δυστυχώς σε περεταίρω μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων.
Κυρία Δ/ντρια
Έως ότου υπογραφεί η Συμπληρωματική Σύμβαση που θα αποκαθιστά, μεταξύ άλλων και την συγκεκριμένη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων που εντάσσονται σε καθεστώς εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια), σας καλούμε να εφαρμόσετε το σκέλος της παραγράφου 2 της ΜΟΔ Νο: 5-8 που σας δίδει την δυνατότητα να επιμηκύνετε την χρονική περίοδο χορήγησης της  εν λόγω άδειας (ο χρόνος πραγματοποίησής της είναι στην αποκλειστική ευχέρεια των Υπηρεσιακών Μονάδων, κατά κανόνα όμως χορηγείται στη χειμερινή περίοδο), για την εύρυθμη πάντα και καλύτερη λειτουργία της Επιχείρησης.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

      Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας


         
              Γιώργος  Αδαμίδης                                                               Αθανάσιος Μάστορας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου