Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ανοιχτά τα καταστήματα της περιοχής την Κυριακή των Βαΐων- Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών των εμπόρων

Ξεκινά την Κυριακή των Βαίων, το εορταστικό πρόγραμμα των εμπορικών καταστημάτων της Κοζάνης. Τα καταστήματα τελικώς θα ανοίξουν αυτή  την  Κυριακή, καθώς μετά από επιθυμία των εμπόρων, άλλαξε η αρχική απόφαση των εμπορικών συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας του Οκτωβρίου του 2013, σύμφωνα με την οποία τα καταστήματα θα άνοιγαν 4 από τις 7 διαθέσιμες Κυριακές.
«Πέρυσι τον Οκτώβριο σε σύσκεψη στην Περιφέρεια είχαμε αποφασίσει οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Δυτικής Μακεδονίας να ανοίξουμε τις 4 από τις 7 Κυριακές. Τελικά αυτό άλλαξε, με πρώτη την Κυριακή των Βαίων, που αρχικά είχαμε αποφασίσει να είμαστε κλειστά, καθώς ο εμπορικός κόσμος θέλησε να ανοίξουμε πιστεύοντας πως θα υπάρξει εμπορική κίνηση» σημειωνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης.

Ο κ. Αθανασιάδης μιλώντας για την εμπειρία των προηγούμενων ανοιχτών Κυριακών τόνισε πως «έχει δείξει πως στις επαρχιακές πόλεις δεν άλλαξε κάτι.

Μόνο στην Αθήνα και τον Πειραιά αυτές τις Κυριακές υπήρχε αυξημένη επισκεψιμότητα αλλά με το τζίρο να είναι σταθερός και στην ουσία η εβδομάδα, που ακολούθησε ήταν πολύ πεσμένη. Ουσιαστικά μετατοπίστηκε ο τζίρος της εβδομάδας στην Κυριακή.  Το χρήμα λείπει από τον κόσμο και όχι ο χρόνος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου πρόσθεσε επίσης πως « θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως οι 7 Κυριακές, που δίνει δικαίωμα ο νόμος να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα θα πρέπει να μείνει ως εκεί και να μην ανοίξουμε παραπάνω.
Πρέπει να μείνουμε στις 7 Κυριακές γιατί όσες περισσότερες Κυριακές ανοίγουμε δίνουμε το δικαίωμα σε όλους αυτούς που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, να κάνουν αύριο τις Κυριακές ακόμη περισσότερες».
Ο κ. Αθανασιάδης τέλος κάλεσε τον κόσμο της περιοχής να εμπιστευτεί τα τοπικά καταστήματα, την ραχοκοκαλιά της τοπικής κοινωνίας μας.


ο χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου