Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Έρχεται μπόνους για τους δημοσίους υπαλλήλους


Η χρηματική επιβράβευση των υπαλλήλων θα συνδέεται με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, τις βασικές αρχές του οποίου ήδη παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Αυτό προβλέπει ότι «οι απολαβές κάθε υπαλλήλου πρέπει να είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοση του και τη θέση ευθύνης που έχει» ενώ σχεδιάζεται «η βέλτιστη και πιο ορθολογική αξιοποίηση -χωρίς μείωση– της συνολικής ετήσιας μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου».
Ετσι το bonus θα εξαρτάται από την απόδοση του κάθε υπαλλήλου το 2014, η οποία θα μετρηθεί στην αξιολόγηση που θα γίνει στις αρχές του 2015, αλλά και από τα προσόντα και τη θέση ευθύνης του κάθε υπαλλήλου.

Η αξιολόγηση που ήδη διεξάγεται και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου, γίνεται με επιμερισμό ποσοστών, και το Υπουργείο θεωρεί ότι θα έχει «πιλοτικό» χαρακτήρα. Ετσι δεν θα ληφθεί υπόψη στη διαμόρφωση του νέου Μισθολογίου στις αρχές του 2015, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τόσο η φετινή όσο και η επόμενη αξιολόγηση, με βάση την ποσόστωση, θα δώσει βαθμό κάτω από τη βάση στο 15% των δημοσίων υπαλλήλων, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου σε 100.000 άτομα.

Πάνω από τη βάση θα πάρει το 85% των δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή περίπου 550.000.

Από αυτούς το 25% θα αξιολογηθεί με άριστα, ενώ το 60% θα χαρακτηριστεί απλά «προβιβάσιμο».

Όσοι υπάλληλοι πάρουν βαθμό πάνω από τη βάση περνούν στην επόμενη φάση και θέτουν «υποψηφιότητα» για αύξηση των αποδοχών τους με τη μορφή bonus, κάτι το οποίο όμως θα εξαρτηθεί και από τα προσόντα και τη θέση ευθύνης τους, η οποία θα προκύψει από τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων, που είναι ήδη σχεδόν έτοιμα.

Οσο για τους περίπου 100.000 δημοσίους υπαλλήλους που δεν περάσουν τη βάση οι ίδιες πληροφορίες από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται.



pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου