Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πέντε οι νεκροί από την τραγωδία στην Εγνατία. Στον εισαγγελέα σήμερα ο Ρουμάνος οδηγός

Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την αιματηρή καραμπόλα 35 αυτοκινήτων στην Εγνατία οδό που συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του ένας 60χρονος οδηγός στο ΑΧΕΠΑ. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και μια 18χρονη που είναι διασωληνωμένη με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η κατάστασή της είναι σταθερή.

Στο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονται με ελαφρά ευτυχώς τραύματα δύο μικρά αδερφάκια 4ετών και 16 μηνών.

Συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται στους 30.

Την ίδια ώρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 39χρονος ρουμάνος οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας και προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα.

Η δικογραφία σχηματίστηκε και ο 39χρονος θα οδηγηθεί  στον εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων.

Ο 39χρονος Ρουμάνος υποστήριξε ότι είχε πρόβλημα με τα φρένα του για 23χλμ., το οποίο προέκυψε από την υπερθέρμανση των φρένων του από τις συνεχείς στροφές.

Το τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα λίγο πριν τις 10:30 το πρωί της Κυριακής. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αμέσως οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, εντόπισαν πέντε τραυματίες, τους οποίους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα. Στο ΙΧ εντοπίστηκε άτομο απανθρακωμένο, ενώ αυτή τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν τη νταλίκα.


newsbeast

1 σχόλιο:

  1. Από τις συνεχείς κατηφόρες :P

    Με ανακοίνωσή της στις 3 Οκτωβρίου 2014 την οποία αναρτά και στο διαδίκτυο, η Α/Δ. Ημαθίας γνωστοποιεί την υπηρεσιακή απόφαση για “Ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό”

    Η απόφαση είναι ξεκάθαρη και σαφής… Αναφέρει ότι η διακοπή θα είναι μόλις δεκάλεπτη… Από τις 9:30 – 9:40 και η διακοπή θα γίνει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας… Ο λόγος είναι ότι η ΔΕΔΔΗΕ θα περάσει “τρεις αγωγούς μέσης τάσης”

    Η αστυνομία δεν έχει ευθύνη που μετά το πέρας του δεκάλεπτου που παρέμεινε ο δρόμος κλειστός για παρακώλυση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή