Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ανοιξιάτικος χειμώνας: Κρύο, βροχές και χιόνια

Χειμωνιάτικος προβλέπεται ο καιρός την Δευτέρα στην ηπειρωτική Ελλάδα με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Στη νησιωτική Ελλάδα προβλέπονται σποραδικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Κρήτη και στη νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 8 βαθμούς, όμως στα νότια θα φτάσει έως τους 16 με 18 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πολύς αέρας.
Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και κρύο. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία τους 4 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες σποραδικές βροχές και στα βουνά της Ηπείρου και της Στερεάς λίγα χιόνια. Η θερμοκρασία στα πεδινά θα κυμανθεί από 5 έως 12 με 14 βαθμούς.
Στην Πελοπόννησο προβλέπεται συννεφιά. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη νότια Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και μικρής διάρκειας καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 12 με 15 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη αναμένεται άστατος καιρός με σποραδικές βροχές.
Στη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στα πεδινά θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.
 Στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες θα έχουμε κατά διαστήματα συννεφιά και σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 με 17 βαθμούς.
 Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται βροχές και στα ορεινά χιόνια. Στη Θεσσαλία θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικότερα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, αλλά λίγες βροχές. Στις βουνοκορφές ασθενείς χιονοπτώσεις και στα ανατολικά ισχυροί βοριάδες. Τα θερμόμετρα την Αθήνα θα δείξουν από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ανέμους μικρής έντασης και κατά διαστήματα συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.





alphatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου