Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Το θεώρημα 2 εφήβων που άλλαξε τα μαθηματικά για πάντα!

Είπε τις πρώτες λέξεις ενώ ήταν δύο μηνών και σήμερα θεωρείται ότι έχει αλλάξει τα μαθηματικά. Με δείκτη νοημοσύνης 180, ο Ivan Zelich αρνήθηκε στα 14 του ακαδημαϊκή θέση και είναι έτοιμος να δώσει τις τελικές εξετάσεις του σχολείου.

Ο Αυστραλός έφηβος ανακάλυψε ένα θεώρημα που υπολογίζει τις απαντήσεις πιο γρήγορα και από υπολογιστή και θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για την προαγωγή της γνώσης μας για το σύμπαν και το διαγαλαξιακό ταξίδι. Μετά από 6 μήνες εντατικής έρευνας με τον 17χρονο Xuming Liang ανέπτυξαν το Liang Zelich Theorum.

Οι δύο έφηβοι γνωρίστηκαν σε ένα online φόρουμ και μοιράστηκαν τον φόρτο εργασίας, με τον Ivan να δουλεύει στη διάρκεια της μέρας και τον Liang να αναλαμβάνει όταν εκείνος κοιμόταν. "Ο Xuming ήταν σε ένα μαθηματικό φόρουμ όταν μου έστειλε το πρώτο μήνυμα που έλεγε "καλή λύση, αλλά πρέπει να την εξελίξεις". "Ήταν ο μοναδικός που μπορούσα να βρω και μας ένωσαν τα μαθηματικά. Κατάλαβα ότι και οι δύο εργαζόμασταν για το ίδιο πρόβλημα την ίδια στιγμή. Εκείνος ήταν περισσότερο προσανατολισμένος στη γεωμετρική πλευρά και εγώ περισσότερο στην αλγεβρική πλευρά. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για την καταπληκτική επιτυχία".

"Σίγουρα έχουμε καλή χημεία. Ανταλλάσσουμε μηνύματα μέσω Google chat και Facebook. Από τη στιγμή που οι χρονικές ζώνες μας δεν συμφωνούν, ένας από τους δύο συνηθίζει να μένει μέχρι πολύ αργά για να συμπληρώνει τον άλλο. Η δουλειά μας ήταν ένας θανατηφόρος συνδυασμός των επιμέρους εξερευνήσεων και των διορατικών συζητήσεων", σημείωσε από την πλευρά του ο Xuming.

O Ivan σημείωσε πως το σχολείο ήταν ένα εμπόδιο για τη δουλειά του. "Η τελευταία τάξη δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο αυτές οι θεωρίες για εμένα. Δεν έχω χρόνο για να κυνηγήσω πολύ καλούς βαθμούς, καθώς οι έρευνες και οι μελέτες μου απαιτούν πάρα πολύ χρόνο και αφοσίωση". Του είχε προσφερθεί μια θέση στο πανεπιστήμιο του Queensland όταν ήταν μόλις 14 ετών, αλλά η μητέρα του επέμενε να αποφοιτήσει από το λύκειο και να περνά χρόνο με συνομίληκους του για να απολαύσει την εφηβική του ηλικία.

"Αγαπώ το σχολείο. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο που έμεινα επειδή μου επέτρεψε να αναπτυχθώ σε έναν ολοκληρωμένο άντρα και επίσης μου επέτρεψε να αναπτύξω μια ισχυρή συμπάθεια στους ανθρώπους". Απώτερος στόχος του είναι μια μέρα να ανακαλύψει τη θεωρία των πάντων. Θα ήθελε να κατανοήσει πλήρως τον εγκέφαλο ώστε να μπορεί να βελτιώσει τον δικό του και οι άνθρωποι να μπορούν να εντοπίσουν τις απαντήσεις για το σύμπαν.



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου