Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ολική ανατροπή για το ρωσικό Airbus: Τι αποκάλυψαν οι Αιγύπτιοι

Αν και οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες επιμένουν ότι το μοιραίο ρωσικό Airbus 321 που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στο θάνατο 224 ανθρώπους, διαλύθηκε στον αέρα, οι Αιγύπτιοι ειδικοί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δεν υπάρχουν στοιχεία ικανά ώστε να υποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε ενώ βρισκόταν σε πτήση.

Το μόνο κοινό σημείο αναφοράς με τους Ρώσους είναι πως ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της ρωσικής Kogalymavia που εκτελούσε την πτήση 9268 από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την αεροπορική τραγωδία του ρωσικού Airbus Α321 που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 224 επιβαίνοντες. Τα σενάρια παραμένουν όλα ανοιχτά, με τους ειδικούς να μην μπορούν να καταλήξουν στα αίτια του δυστυχήματος αναμένοντας την ολοκλήρωση της έρευνας από τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί στα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της ρωσικής Kogalymavia.

Παράλληλα, νέες πληροφορίες ανατρέπουν όσα υποστήριξε νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να μαρτυρούν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε ενώ βρισκόταν ακόμα εν πτήσει.

Σύμφωνα, λοιπόν, με Αιγύπτιο ιατροδικαστή η φύση των τραυμάτων στις σορούς των επιβατών μπορεί να «δείχνει» ότι σημειώθηκε έκρηξη στον αέρα πριν το αεροπλάνο συντριβεί.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Αιγύπτιος ιατροδικαστής δήλωσε: «Ο μεγάλος αριθμός διασκορπισμένων ανθρώπινων μελών μπορεί να δείχνει ότι μία ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο αεροπλάνο πριν αυτό καταλήξει στο έδαφος».

Ο ειδικός πρόσθεσε, μάλιστα, ότι για κάποιες σορούς χρειάζεται εξέταση DNA ώστε να ταυτοποιηθούν τα θύματα.

Νωρίτερα, η ρωσική ιστοσελίδα LifeNews ανέφερε πως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης επιβατών που βρίσκονταν κοντά στην ουρά του ρωσικoύ Airbus δείχνουν «τραύματα που προκλήθηκαν από έκρηξη».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα οι σοροί τους φέρουν σοβαρά εγκαύματα σε ποσοστό έως και 90%, ενώ οι ειδικοί εντόπισαν και ίχνη μετάλλων σε αυτές.

Επισημαίνεται, πάντως, πως δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση από την ιατροδικαστική εξέταση.

Ωστόσο, ο ειδικός αεροναυπηγικής στο πανεπιστήμιο Κίνγκστον του Λονδίνου, Ανίλ Πάντρα, μιλώντας στο Russia Today δήλωσε πως ακόμα και η ιατροδικαστική εξέταση μπορεί να μην είναι ο πιο ακριβής τρόπος για να διερευνηθούν τα αίτια της συντριβής.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κατηγορηματικά αν το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα ή όχι. Είναι δύσκολο να πούμε πώς θα ήταν τα τραύματα αν είχε σημειωθεί έκρηξη εν πτήσει», εξήγησε ο Πάντρα, ο οποίος επισήμανε πως ενδέχεται μία έκρηξη στον κινητήρα να προκάλεσε το δυστύχημα.

Από την άλλη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ρωσικό Airbus να συγκρούστηκε στον αέρα με κάποιο άλλο αντικείμενο.

«Υπάρχει η πιθανότητα το αεροπλάνο να συγκρούστηκε με κάποιο αντικείμενο. Όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη που δρουν στην περιοχή για τη συλλογή πληροφοριών από διάφορες αρχές. Ξέρουμε ότι είναι περιοχή με συγκρούσεις. Ξέρουμε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να φτάσουν σε τέτοιο ύψος», πρόσθεσε ο ειδικός.




fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου