Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Πόλεμος της ΔΕΗ στους έχοντες: Πότε θα κόβει το ρεύμα

Σαφάρι ελέγχων για τους μπαταξήδες ξεκινά η ΔΕΗ, με στόχο να μειώσει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει αγγίξει το κόκκινο, αλλά παράλληλα να μη χτυπήσει όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα και στόχο έχουν τους επιτήδειους, οι οποίοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς διαμένουν σε πολυτελείς βίλες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΤΕπ, τόνισε ότι δεν επιβεβαιώνεται το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που αναφέρουν πληροφορίες και υπογράμμισε ότι οι  ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ, προσπαθώντας να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα του προβλήματος.

Τόνισε δε ότι 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ   κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι από εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της επιχείρησης θα ξεκινήσει διακοπές σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές και υψηλές καταναλώσεις

Ελεγχοι και για τους «μαϊμού» αγρότες

Την ίδια ώρα,  η ΔΕΗ κάνει νοικοκύρεμα και στα αγροτικά τιμολόγια, σκανάροντας τους δικαιούχους, με σκοπό να εντοπίσει τους “μαϊμού” αγρότες που απολαμβάνουν κατά 30% φθηνότερο ρεύμα.

Μάλιστα όσοι δεν στείλουν βεβαιώσεις η ΔΕΗ θα παύσει να τους χορηγεί το κατά 30% φθηνότερο ρεύμα, επαναφέροντάς τους στο κανονικό τιμολόγιο. Σύμφωνα με την επιχείρηση από τους ιδιοκτήτες 190.000 παροχών, οι κάτοχοι 30.000 μετρητών δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της εταιρίας.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου