Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο από την Πρωτοχρονιά – Αναπάντεχο δώρο στους Δημοσίους Υπαλλήλους από το ξεπάγωμα των τριετιών


Περίπου 314.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι θα πάρουν αυξημένους μισθούς από 30 εως 50 ευρώ το μήνα από το 2016
- Οι αυξήσεις στο Δημόσιο θα γίνουν γιατί θα ξεπαγώσουν οι τριετίες, όπως εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Βερναρδάκης
- Το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο δεν κρύβει μειώσεις στους κατώτατους μισθούς σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό

Ευχάριστες εκπλήξεις για τους Δημοσίους Υπαλλήλους επιφυλάσσει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο, εαν βέβαια αποδειχτούν στην πράξη οι εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στον Real fm από το 2016 ξεπαγώνουν οι τριετίες.
Αυτό πολύ απλά μεταφράζεται σε μικρές αυξήσεις μισθών, από 30 εως 50 ευρώ το μήνα, για 314.000 Δημοσίους Υπαλλήλους. Μάλιστα ο Χ. Βερναρδάκης δεσμεύτηκε πως με τις νέες ρυθμίσεις δεν θα υπάρξει καμία μείωση στους κατώτατους μισθούς.
''Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι με το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα έχουμε μειώσεις μισθών ενώ για ένα μικρό ποσοστό θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις 30, 40, 50 ευρώ''.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών άνοιξε παράθυρο ακόμα και για προσλήψεις, αφού μίλησε για υποστελεχωμένο Δημόσιο.
''Το Δημόσιο έχει χάσει τα τελευταία πέντε χρόνια 350.000 ανθρώπους δυστυχώς οι οποίοι έχουν αποχωρήσει. Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες σε τραγικό βαθμό. Έχουν γίνει περικοπές μισθών και έχουν γίνει αρκετές εξοικονομήσεις σε δαπάνες και λειτουργικά έξοδα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται. Όταν έχει μειωθεί το 30% των υπαλλήλων και 30% των μισθών σε όσους έχουν απομείνει μιλάμε για δραματική μείωση. Αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε είναι ότι μειώνουμε και εξοικονομούμε αλλά όλη αυτή η εξοικονόμηση πρέπει να πηγαίνει κάπου παραγωγικά. Πρέπει να μπούμε σε μία λογική αναδιανομής οπωσδήποτε''.




newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου