Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ο χάρτης της κακοκαιρίας σήμερα Τρίτη- Που θα χιονίσει

Τo σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έντυσε στα λευκά τη μισή Ελλάδα, χαρίζοντας μαγικές εικόνες ακόμα και σε παραλίες, δείχνει να υποχωρεί από την Τρίτη, αλλά βέβαια το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ασθενείς χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και την Εύβοια και βροχές ή καταιγίδες στις Σποράδες.

Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την ορεινή Κρήτη και χιονόνερο στα νησιά του Αιγαίου. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις. Στην Αττική ασθενής χιονόπτωση θα συνεχιστεί στα ορεινά του νομού και λίγο στα βόρεια προάστεια μέσα στην νύχτα με γρήγορη βελτίωση από το πρωί και μετά. Το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό σε όλη τη χώρα με ισχυρό παγετό να σημειώνεται τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες, καθώς το θερμόμετρο και πάλι δεν θα ανέβει πάνω από τους 10 βαθμούς οι μέγιστες τιμές το μεσημέρι.

Τις επόμενες μέρες θα μας πλησιάσουν πρώτα ένα εμβόλημο σύστημα από τα νοτιοδυτικά την Τετάρτη συνοδευόμενο από χιονοπτώσεις στη Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και την Κρήτη που γρήγορα θα υποχωρήσει, δίνοντας τη θέση του σε ένα πιο οργανωμένο χαμηλό που φαίνεται πως θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Παρασκευή με χιονοπτώσεις αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και ακολούθως και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -3 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 1 έως 9 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση, στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι από το μεσημέρι και μετά σε νότιους νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νοτιοανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοανατολικούς μέτριους.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και παγετό τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.


Πιο αναλυτικά τη Τρίτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία  τοπικές νεφώσεις και ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες. Στο Θρακικό βορειοανατολικοί άνεμοι στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 3 βαθμούς.
                                                                                         
Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις.Το θερμόμετρο από  -3 έως 3 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του βορείου Ιονίου και τη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με ηλιοφάνεια και ισχυρός παγετός. Η θερμοκρασία από -4 έως 9 βαθμούς.

Στα νησιά του νότιου Ιονίου και την Πελοπόννησο ήλιος με τοπικές νεφώσεις και παγετό στα ορεινά. Στο Ιόνιο βορειοδυτικοί άνεμοι στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 10 βαθμούς.

Στα Κύθηρα τοπικές νεφώσεις και ο υδράργυρος μέχρι τους 9 βαθμούς.

Στην Κρήτη βροχές και χιόνια στα ορεινά. Το θερμόμετρο από 5 έως 11 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι τους 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, τη κεντρική  και Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με ασθενή χιονόπτωση στα ανατολικά και την Εύβοια. Η θερμοκρασία από -4 έως 6 βαθμούς.

Στην Αττική ήλιος με τοπικές νεφώσεις και ασθενή χιονόπτωση το πρωί στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


Κέρδος online  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου