Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η κρίση οδήγησε τον Μαμιδάκη στην αυτοκτονία. Οι τελευταίες στιγμές

Βόμβα μεγατόνων συγκλόνισε τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας με την αυτοκτονία ενός εκ των πάλαι ποτέ ισχυρών οικονομικών παραγόντων της, του Κυριάκου Μαμιδάκη.
Σύμφωνα με την Espresso, ο 84χρονος ιδρυτής της Jet Oil δεν άντεξε το πλήγμα που επέφερε στην αξιοπρέπειά του το αίτημα για την υπαγωγή της άλλοτε πανίσχυρης εταιρίας του στο άρθρο 99 και έβαλε τέλος στη ζωή του λίγες ώρες μετά τη σχετική ανακοίνωση.

Τον ηλικιωμένο επιχειρηματία βρήκε νεκρό χθες το μεσημέρι μέσα στη βίλα του στον Διόνυσο, ένα στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Αρχικά, ο 84χρονος πυροβόλησε μια φορά με το όπλο στον τοίχο του γραφείου και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.

Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

Στο πατρικό της οικογένειας Μαμιδάκη, στην οδό Αχιλλέως, έφτασαν άμεσα αστυνομικοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο 84χρονος έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στην κροταφική χώρα. Δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέθηκε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, το οποίο ο επιχειρηματίας κατείχε νόμιμα.

Στο σημείο κλήθηκε και ο ιατροδιακστής βάρδιας, ο οποίος έκανε αυτοψία και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση αυτοκτονίας, καθώς ο ηλικιωμένος ιδρυτής της Jet Oil έφερε ένα και μοναδικό τραύμα εξ επαφής.

Παράλληλα, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, βρήκαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του κάτι που δείχνει ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μαμιδάκης είχε τραβήξει τη σκανδάλη του πιστολιού του.

Παρά του ότι δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, είχε επάνω του έναν στυλό και χαρτί, ενώ λίγα πριν αυτοπυροβοληθεί φαίνεται πως είχε μιλήσει με τον αδελφό του.

Οικονομική κατάρρευση

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, πάντως, ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή τους χώρους της βίλας, χωρίς να διαπιστώσουν την ύπαρξη εξωγενούς παράγοντα. Κατά συνέπεια, πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη αυτοκτονία, με πιθανό κίνητρο την οικονομική κατάρρευση της εταιρίας της οικογένειας.

Το τελευταίο διάστημα το δημιούργημα του Κυριάκου Μαμιδάκη και του αδελφού του Νίκου, παρουσίαζε συνεχή μείωση στα έσοδα και αύξηση των χρεών προς τους πιστωτές.

Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν κλείσει πολλά από τα πρατήρια της Jet Oil στην Αττική και την Πελοπόννησο, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα τροφοδότησής τους με καύσιμα.

Στις 9 Ιουνίου η εταιρία κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στην πτωχευτική διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 99 και το Δ.Σ της ζήτησε δικαστική προστασία από τους πιστωτές, αίτημα το οποίο τελικά έγινε δεκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου