Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Η ΕΥΔΑΠ θα κόψει το νερό στους συστηματικά κακοπληρωτές

Σε διακοπές νερού προχωράει η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας, Γιάννη Μπενίση, σε όλους του συστηματικά κακοπληρωτές που δεν ενταχθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σε ρύθμιση διακανονισμού των οφειλών τους.

Αντιμέτωποι με διακοπή νερού θα βρεθούν όσοι έχουν οφειλές και δεν υπαχθούν στο διακανονισμό για ρύθμιση έως τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως διαμηνύει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης. Παράλληλα, απορρίπτει το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια, ως αποτέλεσμα της υπό διαβούλευση απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.

Ο κ.  Μπενίσης ανέφερε πως η ΕΥΔΑΠ έχει προχωρήσει σε πλαίσιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ώστε «αφενός να σταθεί στο πλευρό όσων γνησίως βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, αφετέρου να εντοπίσει όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς την Επιχείρηση κατά τρόπο στρατηγικό».

«Πάρα πολλοί θέλουν να πληρώσουν και δεν μπορούν», συνέχισε ο κ. Μπενίσης  υπογραμμίζοντας ότι «η ΕΥΔΑΠ δεν είναι μία οποιαδήποτε επιχείρηση. Είναι μία κοινωφελής επιχείρηση και πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες». Όσον αφορά, όμως, στους στρατηγικούς κακοπληρωτές τόνισε ότι εφόσον δεν ενταχθούν σε ρύθμιση διακανονισμού των οφειλών τους, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει η σχετική διορία, τότε «θα τους κόψουμε το νερό».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «ουδεμία ανατίμηση θα υπάρξει στα τιμολόγια της εταιρείας» για τους καταναλωτές της Αττικής, όπου δραστηριοποιείται η ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας της υπό διαβούλευση απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.

Με την υπό διαβούλευση απόφαση, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο σχετική κοινοτική οδηγία (ΕΕ 60/2000) και εναρμονίζεται ο τρόπος τιμολόγησης των υπηρεσιών παροχής ύδατος ανά την επικράτεια και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Ο πολίτης της Αττικής δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτό εδώ το νομοσχέδιο. Σε άλλες περιοχές τι ακριβώς θα συμβεί δεν μπορώ να σας πω» είπε ο κ. Μπενίσης  προσθέτοντας πως «αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι θα μπουν κάποιοι κανόνες, οι οποίοι, κυρίως, θα βοηθήσουν να μη γίνεται κατασπατάληση του νερού και να υπάρχει μία ενιαία κοστολόγηση, ώστε αυτή να μη γίνεται αυθαίρετα από περιοχή σε περιοχή».
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου